Plastični proizvodi

Brendiranje plastičnih proizvoda

Brendiranje plastičnih proizvoda

Brendiranje plastičnih proizvoda će pomoći vašoj kompaniji da budete vidljivi i prepoznatljivi što široj ciljnoj grupi.

Zašto se kupci oslanjaju na određeni brend? Da li je kvalitet jedina komponenta koja će privući vaše klijente? Odgovor je i da i ne!

Kvalitet bi mogao biti od presudnog značaja kako bi vaši klijenti ostali samo vama lojalni, ali to nije jedini element koji ih pokreće.

Na današnjem  tržištu gde postoji grupa „istih“ proizvoda, pobednik je onaj koji publiku najbrže privuče. To znači da će uspeh u velikoj meri zavisiti od vizuelnog izgleda, od izgleda pakovanja, logotipa pa do dizajna. Takođe, jedini način da vodite svoj posao kako treba i povećate prodaju je izgradnja prepoznatljivog brenda. Ovde je brendiranje plastičnih proizvoda ključno.

U ovom članku ćemo vas provesti kroz koncept brendiranja plastičnih proizvoda i kako ga možete efikasno primeniti da biste pospešili svoje poslovanje.

Prendiranje plastičnih proizvoda – Prednosti

Prednosti brendiranih proizvoda su brojne a neke od njih su:

  • Prepoznatljivost na tržištu. Poboljšajte svoju poziciju na veoma konkukretnom tržištu.
  • Poverenje klijenata. Jednom kada klijenti steknu poverenje u vaš brend, to će učiniti da vaša kompanija postane sinonim za lojalnost i kvalitet.
  • Kredibilitet i konzistentnost. Inovativni brendirani proizvodi, u kombinaciji sa zanimljivim vizualima, etabliraće vašu kompaniju kao simbol profesionalnosti.
  • Emotivna povezanost. Kreiranjem brenda na proizvodima široke potrošnje, vaši klijenti će se emotivno povezati sa vašom reputacijom.
  • Samopouzdanje. Brendiranjem proizvoda privući ćete veliki broj potencijalnih klijenata, ali ćete istovremeno steći veliko samopouzdanje u svoj rad i istrajnost.
  • Pokretanje na kupovnu akciju i izdvajanje od konkurencije. Budite uvek korak ispred drugih u svakom smislu.

Procesom kreiranja brenda, odnosno brendiranjem proizvoda uz spoj originalnog stila, dizajna i identiteta, vaša kompanija će biti percipirana na pravi način.

Sta zaista podrazumeva brendiranje plastičnih proizvoda?

Brendiranje proizvoda je najlakši i najuočljiviji način brendiranja. On je simbol ili dizajn koji vašim proizvodima daje određeni identitet na tržištu.

Brendiranje plastičnih proizvoda

Brendirani proizvodi mogu se lako videti u prodavnicama ili supermarketima gde su proizvodi jedinstveno brendirani u različitim bojama, dezenima itd.

Postoje neki bitni elementi za određivanje brendiranja proizvoda, uključujući logotipe, dizajn, nazive, opise, pakovanje i poruke. Svi ovi elemeni su skup svega onoga što je važno  kako bi se emocionalno povezali sa potrošačima.

Ovo je ujedno i  osnovna ideja brendiranja – kao kombinacije različitih aspekata koji utiču na to kako će se potrošači osećati i ponašati.

Pre nego što se odlučite za brendiranje proizvoda istražite tržište!

Odvojite malo vremena da upoznate tržište počevši od sledećih standardnih pitanja. Koja je svrha vašeg proizvoda? – Ili drugim rečima, koje potrebe i zahteve tržišta zadovoljava vaš proizvod?

Koja je ciljana publikaza vaš proizvod?

Ciljana publika je vaša potencijalna direktna grupa potrošača. Određivanje prave ciljane publike ima značajan uticaj na prodajnu moć vašeg proizvoda. Počnite da gradite profil demografskom segmentacijom, na primer, strukturiranu prema starosti, polu, profesionalnom poreklu, nivou prihoda, geografskom području ili hobijima i navikama. Pobrinite se da dovoljno dobro razumete želje i interesovanja vaših krajnjih korisnika.

Koja je osnovna namena vašeg proizvoda?

Uspešno brendiranje plastičnih proizvoda znači da namena koje vaš proizvod ima odgovara potrebama koje su naveli vaši potencijalni kupci. Na primer, ako je vaš proizvod namenjen zagovornicima zaštite životne sredine, mora se usredsrediti na životne i ekološki prihvatljive faktore.

Koji su direktni konkurenti vašem proizvodu?

Ne možete pozicionirati svoj proizvod na tržištu bez poznavanja konkurencije. Istraživanje konkurenata važna je strategija za informisanje o tome kako funkcionišu brendovi iz iste oblasti. Možete analizirati njihovo plasiranje na tržištu i planove tako što ćete pomno pratiti njihove aktivnosti na društvenim medijima, pretplatiti se na biltene, saznati povratne informacije od njihovih korisnika, a zatim na osnovu svega toga učiti. Na osnovu prikupljenih informacija možete izgraditi svoju sopstvenu strategiju brendiranja koja će razlikovati i izdvojiti vaš proizvod od drugih. 

Brendiranje plastičnih proizvoda

Već duži niz godina kvalitet naših plastičnih proizvoda prepoznale su brojne domaće, ali i strane kompanije, “obeleživši” ih kao izuzetno pogodne za reklamiranje.

Plastični proizvodi Pobede Compani koriste se u gotovo svim neophodnim životnim aspektima. Počev od programa domaćinstva, preko industrije, pa sve do proizvoda široke namene i potrošnje.