Dečiji program

Adapter za WC šolju – Vreme je da vaše dete ostavi nošu!

adapter za wc šolju

Adapter za WC šolju vam može biti vrlo brzo potreban nakon što ste navikli svoje dete na nošu.

Samostalni odlazak dece u toalet se smatra jednim od njihovih prvih velikih dostignuća. Međutim, deca moraju da budu i fizički i psihički spremna pre nego što to nauče. Neka deca su spremna da počnu da koriste nošu već sa 18 meseci, dok se druga ne uzbuđuju zbog toga pre 3. godine.

Nakon što savladate nošu, sledeći logičan korak jeste prelazak na toalet za odrasle.

Pa hajde da vidimo na šta treba da obratite pažnju u ovom slučaju.

Adapter za WC šolju – Kada je vaše dete spremno?

Najpre treba da pazite na znakove da je vaše dete spremno da samostalno počne da koristi toalet. Na primer, da li je vaše dete već dobro savladalo upotrebu noše? Da li može da sledi jednostavna uputstva? Može li lepo da sedne na WC šolju? Može li dete samo da skine pantalone i da ih obuče?

Ovo su neka uobičajena pitanja na koja treba da obratite pažnju kada se spremate da svom detetu uvedete adapter za WC šolju.

Pokušajte da ne vršite pritisak na svoje dete – ako ono nije spremno, to će se desiti svakako u jednom trenutku.

Dečaci imaju tendenciju da počnu da koriste toalet nešto kasnije od devojčica. Isto tako ne zaboravite da razmotrite druge izazove sa kojima se deca suočavaju u ovoj fazi.

Planirajte da započnete obuku za korišćenje toaleta kada vi budete mogli da uložite svoje vreme, strpljenje i malo humora u čitav ovaj proces. Prelazak sa noše na adapter za WC šolju može trajati i do nekoliko meseci.

Kako da odaberete pravi adapter za WC šolju?

Ono što najviše treba da uradite jeste da obezbedite detetu adekvatan i kvalitetan adapter za WC šolju – koji će dete rado želeti da koristi.

On mora da bude od kvalitetne plastike, koja će biti čvrsta i izdržljiva i mora da se lako pričvršćuje na običan toalet. Ovo može učiniti da se deca osećaju manje uplašeno kada počnu da koriste toalet za odrasle. Poznato je da se neka deca plaše da će upasti u toalet, dok druga ne vole glasan zvuk vodokotlića.

Kada kupujete adapter, uverite se da je udoban i bezbedan za vaše dete.

Adapter za wc šoljuDeci će možda biti malo teže u ranim fazama i obično će im biti potreban steper kako bi im adapter bio pristupačniji.

Bilo kako bilo, vaše dete će na kraju moraju da pređe na veliki toalet.  Ne brinite, neće poći u školu a da se nije naviklo na korišćenje velikog toaleta. Proces tranzicije od noše do WC šolje će biti mnogo lakši i brži ako koristite odgovarajući plastični adapter.

Pobeda Compani – Najveći izbor proizvoda od plastike na jednom mestu

Sve što vam može olakšati svakodnevicu, kompanija Pobeda Compani vam to nudi u svojoj bogatoj paleti kvalitetnih plastičnih proizvoda.

Svi naši proizvodi, uključujući dečiji program, su izrađeni od vrhunskog polipropilena, neškodljivog po zdravlje i okolinu. Sirovine koje koristimo garantuju izdržljivost, postojanost i dugoročnost upotrebe svih naših proizvoda.

Polipropilen koji koristimo za izradu naših artikala ne otpušta bilo kakve štetne hemikalije, što naše proizvode čini bezbednim za upotrebu kod male dece. Takođe posedujemo sve zakonom propisane sertifikate.

Pogledajte našu ponudu i kontaktirajte nas za sva dodatna pitanja.