Plastični proizvodi

Čišćenje plastike – Evo na šta treba da obratite pažnju!

čišćenje plastike

Čišćenje plastike je neophodna stavka ukoliko želite da očuvate svoje proizvode, a potrebno je da se izvodi po određenim pravilima.

Verujemo da u vašem domu imate puno plastičnih proizvoda, posebno u kuhinji. Od različitih plastičnih posuda do dasaka za sečenje, plastika generalno ima široku upotrebu i dug životni vek. Ne korodira, lagana je i pristupačna – i pomaže u očuvanju naše hrane, održavajući je svežom danima u frižideru.

Iako plastika zaista ima mnoge prednosti, ona takođe ima tendenciju da upija jake mirise i mrlje. Zato je bitno da čišćenje plastike obavljate kako treba.

Čišćenje plastike je neophodno obavljati kako treba

Ako imate mašinu za pranje sudova, imate sreće. Dosta plastičnih proizvoda za kuhinju može da se pere u mašini za sudove bez problema. 

Koristite adekvatan deterdžent koji efikasno uklanja čestice hrane i mirise bez prethodnog ispiranja. Samo gledajte da sve plastične predmete stavljate na gornju rešetku mašine za pranje sudova kako se ne bi previše zagrejali i rastopili.

Plastika se obično neće potpuno osušiti u mašini za pranje sudova, pa kada vadite, stavite plastične predmete na stalak za sušenje da se osuše na vazduhu pre nego što ih odložite.

čišćenje plastike

Soda bikarbona je posebno odlična za čišćenje plastike jer apsorbuje sve neprijatne mirise koje je plastika možda upila tokom upotrebe.

Isperite plastični predmet toplom vodom da biste izbacili svu hranu. Zatim pospite sodu bikarbonu sa malo vode da napravite pastu. Napravite pastu od sode bikarbone + vodene paste koristeći odnos sode bikarbone i vode 3:1. Očistite pastu sunđerom i isperite. Osušite na vazduhu u stalku za sušenje posuđa.

Čišćenje plastike produžava dugovečnost vaših proizvoda

Pored paste od sode bikarbone i vode, postoji još jedan odličan savet kako da pravilno i efikasno očistite plastično posuđe. Napravite rastvor vode i sirćeta koristeći 1 kašiku sirćeta na 1 šolju vode. Sipajte u posudu i ostavite rastvor da odstoji 1 do 2 sata. Obrišite, isperite i osušite. Sirće je odlično za uklanjanje neprijatnih mirisa.

Naravno, preporučuje se svakodnevno pranje korišćenih posuda deterdžentom za sudove i mlakom vodom. 

čišćenje plastike

Čišćenje plastike ne smete da izvodite agresivnim, abrazivnim sredstvima i alatima, kako ne biste oštetili svoje proizvode. Dakle, zaboravite na žice za pranje suđa, kao i jako oštre sunđere. 

Kod plastike je jako bitno da ostavite da se posuđe dobro osuši, kako ne bi došlo do razvoja buđi. Lepo očišćena plastična posuda treba da bude glatka pod prstima, da nema mrlja i neprijatnih mirisa.

Kada sve ovo uradite pravilno, vaše plastično posuđe će trajati duže i zadržaće svoj prvobitni kvalitet.

Pobeda Compani – Prodaja plastičnih proizvoda putem interneta!

Znamo koliko volite da koristite plastično posuđe, jer je zaista jako praktično, lagano i dugovečno. Tako da smo se potrudili da vam proizvode iz domena kuhinjskog programa ponudimo i online putem!

Pobeda Compani kompanija štedi vaše dragoceno vreme, tako da sada možete da kupujete sve potrebne proizvode od plastike za domaćinstvo iz udobnosti svoje fotelje!

Možemo da vam kažemo da su svi naši artikli izrađeni od plastike vrhunskog kvaliteta i izdržljivosti, da su testirani, poseduju sve sertifikate o bezbednosti i da će vam služiti koliko god vam bude bilo potrebno.

Pogledajte našu ponudu i izaberite sve ono što vam je potrebno za vaš dom.

Pobeda Compani – Kvalitet pre svega!