Kuhinjski program

Zašto su vam potrebne plastične posude za led?

Plasticne posude za led

Zašto su vam potrebne plastične posude za led? Ukoliko i vas zanima odgovor na ovo pitanje, na pravom ste mestu.

Kao što i sami možete da vidite, danas na domaćem, kao i na svetskom tržištu, postoje prilično inovativni kuhinjski alati. Kuvanje i pripremanje obroka je “modernizovano“ ovim alatima, te je postalo prilično jednostavno čak i za one najmanje iskusne. Iako nam ovi alati omogućavaju laku pripremu obroka, ne bi trebalo zapostaviti ni najjednostavnije proizvode, koje godinama i decenijama verno koristimo. Naprotiv, trebalo bi ih nastaviti koristiti, pa čak im pronaći i nove, zanimljivije namene!

Isti je slučaj i sa plastičnim posudama za led. Klasične posude za led od plastike mogu imati brojne korisne upotrebe, o kojima do sada niste ni razmišljali. Ukoliko imate staru posudu, koja se već nekoliko godina nalazi u vašoj kuhinji, pravo je vreme da je zamenite novom. Ipak, savetujemo da stare posude za led ne bacate, već ih iskoristite i upotrebite za nešto drugo. Recimo, može se koristiti kao starter za seme za vašu baštu ili pak kao držač boje za slikanje.

Ukoliko vam je neophodna nova posuda za led, znajte da sa njom možete učiniti mnogo više od pukog zamrzavanja vode. U narednim redovima otkrivamo vam zašto su vam neophodne plastične posude za led i šta sve sa njima možete činiti.

Iskoristite plastične posude za led za pripremu najukusnije ledene kafe

Led je, po definicija, smrznuta voda. Većina nas posude za led koristi upravo u ove svrhe – kako bismo napravili kockice leda. Ovim kockicama veoma brzo i lako rashlađujemo napitke u kojima uživamo tokom dana. Međutim, šta ako biste mogli da napravite kockice leda od napitaka u kojima i inače uživate? Možete!

Ako ste ikada pokušali da napravite ledenu kafu ili ice coffee kod kuće, tako što biste sipali skuvanu kafu preko kockica leda, onda znate da ona može imati razblažen, vodenast ukus. Čak iako ohladite kafu i u nju dodate kockice leda, led će se neizbežno otopiti, a vaša kafa opet postati vodenasta. Postoji veoma jednostavno rešenje za ovaj problem – smrznute kockice kafe!

Plastične posude za led

Sve što je potrebno da uradite jeste da iskoristite vašu novu posudu za led kako biste u nju ulili sveže skuvanu kafu (koja se prethodno prohladila) i odložite je u zamrzivač. Pre izlivanja kafe u ovu posudu, napitak možete zasladiti omiljenim zaslađivačem ili šećerom ili dodati posebne arome koje volite. Pre upotrebe, ostaviti da se kockice kafe dovoljno zamrznu. Ovaj proces obično traje oko 3 sata. Nakon toga, uživajte u svojoj omiljenoj ledenoj kafi, bez razblaženog ukusa!

Dodatni savet je da preko kockica smrznute kafe prelijete mleko i dobijete pun ukus ovog napitka. Naravno, ukoliko ste intolerantni na laktozu, i biljno mleko dolazi u obzir. Izbor je na vama!

Posude za led i priprema obroka

Jedna od najboljih namena posuda za led jeste priprema delova obroka unapred. Da, itekako je moguće!

Ukoliko ste fan smoothie napitaka, obožavaćete ovaj trik! Jednostavno izblendajte omiljeno voće (jagode, banane, kivi, borovnice) i jogurt. Dobijenu smesu prespite u kalup i stavite u zamrzivač da se zamrzne. Kad god poželite da uživate u smutiju, kockicama dodajte biljno ili obično mleko, nešto zelenila ili svežeg voća koje imate pri ruci. I smoothie je spreman!

Osim toga, posude za led možete koristiti i kako biste svoje sveže začine, poput bosiljka ili mirođije, zamrzli i spremili za neku narednu upotrebu. To možete učiniti tako što ćete začin potopiti u vrelu vodu a zatim ga staviti u zamrzivač. Ukoliko uživate u mediteranskim ukusima, isto možete učiniti sa začinima i maslinovim uljem. Jednostavno sipajte maslinovo ulje u kalupe i dodajte sveže začinsko bilje koje preferirate. Kada vam zatreba, jednostavno stavite smrznutu kockicu ulja na tiganj i kuvanje može da počne!

Kao što i sami imate prilike da vidite, plastične posude za led imaju mnogo više primena od pukog zamrzavanja vode. Najkvalitetnije posude za led i ostale proizvode od plastike možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.