Plastični proizvodi

Samolepljive kukice – Kako da ih koristite?

Samolepljive kukice 

Samolepljive kukice mogu postati esencijalan deo vašeg domaćinstva, ukoliko znate kako da ih adekvatno postavite i koristite.

Sigurni smo da ste barem jednom pokušali da zalepite ove kukice na zid vašeg doma i pronađete im pravilnu namenu. Ipak, to vam možda nije pošlo za rukom, te ste odustali i okrivili kvalitet kukica. Za početak, moramo napomenuti da je kvalitet plastičnih samolepljivih kukica itekako važna stavka, te da bi se trebalo kloniti “kineskih“ verzija koje su uglavnom lošeg kvaliteta. Sa druge strane, ako kukica jednostavno nije “želela da se zalepi“ za površinu, možda nije “njena krivica“.

U narednim redovima predstavljamo vam nekoliko saveta i trikova kako da pravilno koristite samolepljive kukice i kako da vam traju dugi niz godina.

Vodite računa o dozvoljenoj težini

Pre nego što okrivite kukice koje su pale na pod, proverite da li ste prekoračili maksimalnu dozvoljenu težinu objekta koji ste okačili.

Samolepljive kukice 

Prvo i osnovno pravilo jeste da vodite računa o dozvoljenoj težini koja se, prema proizvođaču, sme zakačiti na samolepljivu kukicu. Ova težina se nikako ne bi trebalo zanemarivati ili zapostaviti.

I dok ne možete očekivati da će ovakav tip kukica biti u stanju da drži velike težine, poput metalnih kukica koje se mogu zašrafiti u zid, samolepljive verzije i dalje sa sobom donose određene prednosti. Za njihovo instaliranje nije vam neophodna posebna vrsta alata. Zapravo, uopšte vam nije neophodan alat! Najjednostavniji modeli dolaze sa samolepljivom zadnjom stranom. Jednostavno odlepite zaštitni sloj i prislonite kukicu na površinu. Držite je prislonjenu nekoliko sekundi i to je sve!

Samolepljive kukice traže adekvatnu temperaturu prilikom postavljanja

Još jedan od faktora koji može imati veliki uticaj na postavljanje samolepljivih kukica je temperatura. Ukoliko kukice planirate da zalepite unutra, to možda i neće predstavljati problem. Ipak, ako lepljenje kukica obavljate napolju, temperatura je itekako važan faktor.

Ne savetuje se postavljanje kukica, ako je temperatura ispod nule. Dakle, zimi bi trebalo izbegavati postavljanje samolepljivih kukica spolja. Taj zadatak ostavite za proleće, kada su temperature prijatne ili za trenutak kada znate da neće pasti ispod 15 stepeni celzijusa. Lepak koji se nalazi na poleđini samolepljivih kukica može se stegnuti ukoliko su temperature niske, tako da njihovo lepljenje neće biti moguće. Kako biste ostvarili najbolje rezultate pri postavljanju ovih kukica, iskoristite lepe letnje temperature koje nam slede.

Vlažnost vazduha kao jedan od faktora pri lepljenju kukica na zid

Proizvodi poput samolepljivih kukica jednostavno ne funkcionišu dobro u prostorijama sa visokom vlažnošću vazduha, kao što je kupatilo. Ipak, postoji nekoliko načina da postavite svoje kukice i u kupatilu.

Pre svega, ako živite u području gde je vlažnost vazduha visoka, nije loša ideja da nabavite odvlaživač vazduha. Ovaj zgodni uređaj može vam pomoći na više načina, a samim tim i pri lepljenju kukica na određenu površinu.

Redovno vetrite prostorije poput kupatila i postarajte se da ih održavate suvim nakon svakog tuširanja. Na ovaj način produžićete “životni vek“ samolepljivih kukica.

Vodite računa o površini na kojoj postavljate samolepljive kukice

Pre nego što postavite kukice, uverite se da su zapravo i namenjene za postavljanje na datu površinu.

Uobičajene samolepljive kukice mogu se postaviti i funkcionišu na većini zatvorenih lokacija, dok postoje i specifični modeli koji najbolje deluju na glatkim površinama.

Dakle, ako planirate da okačite samolepljive kukice napolju, na zidnim pločicama ili u svom kupatilo, obavezno proverite uputstvo za upotrebu i namenu proizvoda.

Samolepljive kukice iz ponude Pobeda Compani funkcionišu na većini površina u vašem domaćinstvu, te predstavljaju sjajan izbor za vas.

Samolepljive kukice 

Osim samolepljivih kukica izrađenih od najkvalitetnije plastike bez bisfenola A, kod nas možete pronaći i ostale plastične proizvode za vaš dom. Od plastičnog programa za održavanje čistoće, preko plastičnih proizvoda za kuhinju iz vaših snova do najkvalitetnijeg baštenskog programa – kod nas ćete pronaći sve.

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, Pobeda Compani vam uvek stoji na raspolaganju.