Program za kupatilo

Korpe za veš – Za bolju organizaciju prostora

Korpe za veš

Korpe za veš spadaju u 5 neophodnih plastičnih proizvoda za organizaciju prostora u 2021. godini.

Odlazak na posao, poseta novootovrenom restoranu, izlazak u grad sa prijateljima… Ovo su samo su neki od događaja koji zahtevaju da udobnu kućnu garderobu zamenite odgovarajućim stajlingom. Iako su ovo najbolje prilike da pokažete svoju novu košulju ili da zablistate u novoj haljini, po dolasku kući javlja se pitanje gde smestiti omiljene krpice dok čekaju da ih operete ili odnesete na hemijsko čišćenje.

Problem prljavog veša dodatno je izražen u porodicama sa malom decom. Gotovo da ne postoji dan kada nećete morati svom mališanu da obučete čistu majicu i novi par trenerki, dok presvlačenje beba odvija se više puta u toku dana.

Da biste izbegli da se prljava odeće gomila na stolicama ili uglovima spavaće sobe tu su korpe za veš. One su dizajnirane tako da omogućavaju skladištenje garderobe do njenog pranja, a pri tome ne narušavaju estetiku vašeg doma.

Kada su nastale korpe za veš?

Još u davna vremena ljudi su koristi korpe za odnošenje garderobe na reku radi pranja. Ipak, tačan datum nastanka korpe za veš nije poznat. Prvi put se pominje u 16. veku kao “pletena posuda sa poklopcem u koju je odlagan veš dok se ne opera“.

Široku proizvodnju doživela je 1897. godine zahvaljujući kompaniji Sears koja je proizvela prvu korpu od pruća namenju isključivo za prljav veš. Dolazila je u 3 veličine, a cena se kretala od 65 do 85 centi.

Iako je proizvod naišao na odobravanje javnosti, korpe za veš su dostigle pravu popularnost tek početkom 20. veka. Naime, časopis “Popular Mechanics” 1930. godine je objavio članak u kome se navodi značaj njene upotrebe, dok je 6 godina kasnije magazin “Gracious Gifts” predstavio kombinaciju korpe uz police za odlaganje veša.

U početku korpe za veš su pravljenje od pruća, a danas se sve više sreću kao plastični proizvodi.

Koje su prednosti upotrebe korpe za veš?

S obzirom da vas oslobađaju nagomilane garderobe korpe za veš čine vaš dom urednim. Samim tim obezbeđuju dobru organizaciju u prostoru, što je posebno značajno kod malih stanova ili, pak, kupatila manjih kvadratura. Takođe, pomažu vam u održavanju čistoće, jer nema širenja neprijatnih mirisa.

Korpe za veš

Izrađene su od izdržlljivih materijala tako da ne morate da brinete da li će se vaša omiljena garderoba u njima oštetiti, pa možemo slobodna da kažemo da štite veš koji čeka na pranje. Što nije slučaj sa njegovim odlaganjem po sobi, gde je izložen prašini, grinju, moljcima i drugim uticajima koji mogu da dovedu do nezgoda.

Lagana forma omogućava veliku mobilnost, dok moderni dizajn garantuje da će se dobro uklopiti u vaš enterijer, bez obzira gde je smestite.

Kako izabrati korpu za veš?

Svi želimo da sakrijemo “prljav veš” od očiju javnosti. I pod tim ne mislimo figurativno. Međutim, odlaganje u obične plastične kutije bez poklopca nije preporčljivo, jer složićete se nijedan gost ne želi da vidi vašu prljavu odeću kada ode u toalet.

Stručnjaci zato savetuju da koristite korpe koje su specijalno dizajnirane za ovu namenu. Izbor veličine određen je, pre svega, brojem članova porodice.

Baš kao kanta za smeće, tako i korpa za veš može biti klasičnog dizajna ili napravljena za postavljanje sa unutrašnje strane kupatilskih ormarića. Koju ćete verziju izabrati zavisi od prostora u vašem kupatilu.

Korpe za veš

Kako korpe za veš dolaze ne samo u različitim dimenzijama, već izrađene od različitih materijala mnogi su u dilemi koji je najbolji. Drvene i modeli od pruća daju kupatilu atraktivan, rustični izgled, ali postoji problem održavanja. Korpe od pruća nisu trajne, a drvo upija vlagu te se vrlo brzo oblik deformiše. Imajući ovo u vidu najbolje rešenje jestu plastične verzije.

Plastične kopre za veš vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.