Kuhinjski program

Kuhinjski plastični program

Kuhinjski plastični program je sastavni deo svakog doma.

Iako mnogi smatraju da je dnevni boravak centralni deo domaćinstva, zapravo je to kuhinja. U ovom prostoru se odigrava najvažniji deo života svake porodice, a to je – priprema obroka.

Međutim, kuhinja je mnogo više od mesta gde nastaju ukusna jela. Za pojedine ona je prava oaza opuštanja nakon napornog dana, dok je drugima izvor zabave i razvoja kreativnih ideja.

Da bi kuhinja bila ne samo funkcionalna, već ispunila sve vaše kriterijume mora biti dobro opremljena. Nažalost, pri uređenju ovog dela doma najveća pažnja se posvećuje kuhinjskim elementima i uređajima, dok se posuđe, escajg i činije stavljaju u drugi plan, što je velika greška. Upravo ovi mali proizvodi čine srce vaše kuhinje, te je neophodno da prilikom nabavke vodite računa o njihovom kvalitetu kako biste mogli da ih koristite dugi niz godina.

S obzirom da kuhinjski plastični program obuhvata veliku grupu proizvoda Pobeda Compani vam daje savete kako da izaberete najvažnije.

Kuhinjski plastični program za pripremu i čuvanje hrane

Glavna uloga kuhinje jeste priprema obroka, te njeno opremanje podrazumeva nabavku opreme za kuvanje. Pored različitih šerpi, tiganja, pekača i plehova, morate posedovati i plastične posude za mikrotalasnu. One su napravljene od polipropilena koji može da izdrži visoke temperature tako da ih nakon pripreme jela možete slobodno staviti na pranje u mašinu za sudovanje.

Daska za secenje

 

Plastične daske za sečenje, takođe, su važan deo opreme za pripremu hrane. Koristimo ih gotovo svakodnevno, te je preporučljivo da izaberete najmanje dve različitih dimenzija. Na taj način olakšaćete seckanje namirnica različitih vrsta.

Pripremljena hrana koju nećete servirati istog dana, sveže namirnice, poput sira i suhomesnatih proizvoda, pa i sveže voće se čuva u posebnim posudama. One spadaju u plastične proizvode najvišeg kvaliteta koji ne sadrže BPA i druga štetna jedinjenja. Što znači da ne morate brinuti da li će odlaganje namirnica na ovoj način narušiti zdravlje. Kako dolaze u različitim veličinima izbor zavisi od slobodnog prostora u frižideru.

Plastično posuđe

Nijednu kuhinju ne možemo da zamislimo bez čaša i tanjira. Bez obzira što se keramika i staklo tradicionalno koriste, sve češće u domovima srećemo plastične čaše i tanjire, naročito kod porodica sa malom decom. Razlog veće upotrebe leži u činjenici da je plastično posuđe lakše za korišćenje. Ujedno, trajnije, jer je plastika otpornija na lomljenje pri padu.

Čaša sa slamčicom 1/1

Baš poput činija za čuvanje, tako i plastično posuđe ne sadrži opasne materije koje mogu da prodru u hranu i piće i dovedu do zdravstvenih problema.

Kuhinjski plastični program za posluživanje

Kafa je najlepši poziv za druženje. Nema ništa očaravajuće od mirisa omiljenog napitka koji se širi stanom. Ipak, da bi ugođaj bio potpun atraktivnim šoljicama dodajte i poslužavnik napravljen od ukrašene plastike. Ne samo da će vam pomoći da lakše prenesete šoljice od kuhinje do dnevne sobe, već će njegov elegantni dizajn ostaviti zadivljujući utisak na vaše goste.

Raznovrsni kuhinjski plastični program vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.