Baštenski program

Zašto birati plastične saksije za cveće?

Plastične saksije za cveće

Zašto birati plastične saksije za cveće? Ukoliko i vas zanima odgovor na ovo pitanje, na pravom ste mestu.

Baštovanstvo zahteva mnogo truda, volje i rada. Prema tome, svi strastveni baštovani uvek traže nove načine da svojim biljkama obezbede samo najbolje! Adekvatne posude za cveće mogu igrati veliku ulogu u gajenju biljaka. Mogu uštedeti vreme, energiju i trud koji je potreban jednom baštovanu. Plastične saksije za cveće odgovaraju praktično svim uslovima gajenja biljaka i cveća, bilo da se radi o sobnim ili vrtnim biljkama. One su svestrani izbor, za razliku od nekih drugih materijala koji se koriste pri izradi saksija i drugih posuda za baštovanstvo.

Koje su osnovne prednosti upotrebe plastike za izradu saksija i žardinjera otkrivamo vam u narednim redovima.

Plastične saksije za cveće su izdržljive

Plastika je izuzetno izdržljiv materijal. I dok vremenski uslovi donekle mogu imati uticaja na ovaj materijal, to nije slučaj sa kvalitetnom plastikom za izradu saksija i druge baštenske opreme, kao što su stolice i stolovi.

Jednostavno rečeno, vaše plastične posude za baštovanstvo neće tako lako pući i polomiti se, niti se mogu lako pohabati usled neadekvatne upotrebe.

Plastične saksije za cveće

Za razliku od glinenih posuda, plastične saksije ne upijaju vlagu. One ne upijaju vodu, a samim tim ne stvaraju ni rizik od pojave gljivica, bakterija i drugih mikroorganizama. Osim toga, plastične posude su sjajne za upotrebu na direktnom suncu. Određene biljke zahtevaju velike količine sunca i vode, te su plastične posude sjajan izbor! Isto ne može biti rečeno za posude od gline, koje su izuzetno delikatne.

Slična situacija je i sa metalnim saksijama za cveće. Kada su izložene vodi, tokom dužeg vremenskog perioda, metalne saksije mogu korodirati. Sa druge strane, rđa se ne može pojaviti na plastičnim saksijama za cveće.

U isto vreme, plastične saksije održavaju temperaturu i vlagu zemljišta, dok metalne mogu postati veoma vruće tokom letnjih dana. Ovo može imati negativnog uticaja na koren biljke, te učiniti da ona uvene. A složićete se sa nama, to niko ne želi!

Plastične saksije su lakše za korišćenje

Osim činjenice da su pogodnije za veliki broj biljaka, plastične saksije su i jednostavnije za upotrebu.

Nije retkost da zasađene biljke morate da premestite na drugo mesto, kako bi ispunile zahteve neophodne za zdrav rast i razvoj. Određene biljke, kao što su hrizanteme ili božićne zvezde zahtevaju minimalnu izloženost suncu, te ćete verovatno morati da ih pomerate.

S obzirom da su izrađene od lakog materijala, plastične saksije veoma jednostavno možete pomeriti. Na ovaj način i sami kontrolišete uslove u kojima vaše bilje raste.

One su podjednako lake i za održavanje. Sa druge strane, glinene saksije obično stvaraju mnogo više nereda, te nisu pogodne za unutrašnju upotrebu. Područje oko glinene posude uvek zahteva dodatno održavanje, dok to za plastičnim nije slučaj.

Još jedna pogodnost je i veliki izbor dizajna i dezena plastičnih saksija. Ukoliko želite šarenu baštu – plastične saksije odličan su izbor za vas!

Plastične saksije za cveće zadržavaju vlagu

Plastične saksije za cveće zadržavaju optimalan nivo vlage, jer ne upijaju vodu, kao što to čine glinene posude. To znači da nećete morati da zalivate cveće u onoj meri u kojoj biste morali da koristite glinene posude. Ovo je posebno pogodno kod biljaka koje zahtevaju konstantno snabdevanje vodom.

Plastične saksije obično dolaze sa sitnim rupicama na dnu posude i podmetačem, koji omogućava da se voda održava u optimalnim granicama.

Plastične saksije i žardinjere vrhunskog kvaliteta dostupne su vam u asortimanu Pobeda Compani. Kod nas ćete pronaći sav neophodan baštenski program, koji će vaš vrt pretvoriti u pravu oazu mira i sreće. Ne čekajte – naručite vaše plastične saksije i započnite sadnju cveća već danas!

Plastične saksije za cveće

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.