Kuhinjski program

Plastični program za kuhinju – Šta vam je potrebno?

Plastični program za kuhinju

Plastični program za kuhinju neophodan je svakom domaćinstvu.

Često se kaže da je kuhinja središte i srce doma. Vidite, stvar je u tome da, bez obzira na tip kuće u kojoj živite, morate se složiti da nijedan dom nije potpun bez kuhinje.

Od malih, ali funkcionalnih kuhinjskih prostora, preko tradicionalnih kuhinja sa visećim elementima do savremenih kuhinja otvorenog tipa sa ostrvom – ne može se poreći važnost ove prostorije u domaćinstvu. Ona održava vaš stil, ali je ujedno i centralni deo za druženje sa porodicom i prijateljima.

Ranijih godina, kuhinje su obično bile mnogo manje nego što su sada, te su služile isključivo za pripremu hrane. Danas to nije slučaj. Kuhinja je obično spojena sa trpezarijom, te su mnogo veće, prostranije i otvorenije. Mnoge sada imaju prostor za sedenje, kao i prostor za odlaganje namirnica i kuvanje istih. Upravo iz tog razloga, neophodni su nam i kuhinjski proizvodi, koji su u isto vreme funkcionalni, ali i izgledaju lepo na otvorenim kuhinjskim policama ili u ostavi.

Prema tome, potrebno je da biramo plastični program za kuhinju koji će odraziti naš stil na najbolji i najefikasniji način. Šta sve spada u ovu kategoriju proizvoda od plastike, otkrivamo vam u narednim redovima.

Plastični program za kuhinju podrazumeva posude za čuvanje i odlaganje namirnica

Kada spomenemo plastične proizvode za kuhinju, šta vam prvo padne na pamet? Nama su to svakako plastične posude u kojima možemo čuvati sveže namirnice, pa i kuvane obroke, koje ćemo naknadno iskoristiti.

Plastični program za kuhinju

Te posude moraju biti vrhunskog kvaliteta, izdržljive i dugotrajne. Osim toga, one ne smeju sadržati nikakve štetne supstance, poput bisfenola A (BPA) koji može ugroziti naše zdravlje.

Prednosti upotrebe plastičnih u odnosu na staklene posude za čuvanje namirnica jeste što su daleko jednostavnije za upotrebu i održavanje. Jednostavno ih operite deterdžentom za sudove nakon svakog korišćenja. Čuvajte ih na suvom mestu. Sa druge strane, staklene posude nisu bezbedne za rukovanje, naročito ne ako u vašem domaćinstvu ima dece. One su teške, a obično i lako lomljive. Prema tome, savetuje se isključivo pažljivo rukovanje. Sa plastičnim posudama za odlaganje hrane nećete imati ovakvih problema.

One dolaze u više različitih dimenzija i zapremina, te su pogodne za sve vrste namirnica, bilo da se radi o tečnoj ili čvrstoj hrani.

Plastične frigo posude se, kao što im i sam naziv kaže, mogu koristiti za skladištenje hrane u frižideru ili zamrzivaču, bez bojazni od pucanja usled niskih temperatura. Posebna vrsta su frigo posude za escajgom, koje su savršen izbor za poneti u školu ili na posao.

Plastična zvona i tacne za tortu

Kuhinja u kojoj se spremaju razne vrste torti i kolača praktično je nezamisliva bez upotrebe zvona ili plastičnih tacni. Ove posude specijalno su dizajnirane za prenošenje i skladištenje kolača i torti, kako bi se održale svežim.

Većina plastičnih tacni za torti dolazi u obliku pravougaonika, kvadrata ili kruga. U zavisnosti od toga kakvu tortu pravite, birajte i oblik plastičnih tacni ili poslužavnika.

Osobama koje preferiraju izgled “staklenih“ posuda, savetujemo kupovinu prozirnih tacni, koje dolaze u više različitih dezena. Za posluživanje torti, ali i drugih grickalica i slatkiša, savetujemo upotrebu plastičnih tanjira.

Plastična zvona su idealno rešenje kada želite da prenesete tortu sa jedne lokacije na drugu. Stoga se neretko koriste za proslave rođendana, krštenja ili svadbi. Zvono za tortu od plastike je neizostavan deo svake kuhinje.

Plastični kuhinjski dodaci

Osim plastičnih posuda za čuvanje namirnica i zvona za tortu, svakoj kuhinji neophodni su i određeni dodaci i dodatna oprema.

U ovu kategoriju proizvoda svrstavamo sve od plastične cediljke, preko kutlača za služenje supica i čorbica, do plastičnih čaša, daski za sečenje povrća i druge opreme.

Činije za posluživanje salate ili za mućenje šlaga i krema za tortu, takođe su plastični program za kuhinju koji vam je neophodan.

Plastični program za kuhinju

Kuhinjski plastični program vrhunskog kvaliteta možete pronaći u raznovrsnoj ponudi Pobeda Compani.