Kuhinjski program

Plastični program za kolače

Plastični program za kolače

Plastični program za kolače naročito je važan pred praznike. S obzirom na to da nam se bliži jedan od najvećih praznika, Uskrs, mnogi od nas razmišljaju o poslasticama koje će pripremati.

Kako bi priprema bila uspešna, neophodna nam je i određena oprema za kolače i torte. Bez ovih “alata“ i pomoćnih sredstava spremanje najukusnijih poslastica čini se nemogućim.

Bilo da se odlučite za raznovrsne sitne kolače ili omiljenu tortu vaših ukućana, alati poput merice ili spatule biće vam od koristi.

Koji bi se plastični program za kolače trebalo naći i u vašem domaćinstvu otkrivamo vam u narednim redovima.

Merenje gramaže namirnica

Svaki dobar recept podrazumeva tačno ispisane mere i gramaže namirnica koje će nam biti potrebne za izradu deserta. Bez ovog aspekta ne možemo biti potpuno sigurni da li će nam kolač ili torta zaista uspeti. Na kraju krajeva, želimo da naši gosti uživaju u punom ukusu onoga što pripremamo.

Plasticni program za kolace

Kada znate tačne gramaže, postavlja se pitanje na koji način i izmeriti i izvagati sve potrebne namirnice.

Jedan od najboljih načina svakako je korišćenje plastične merice. Plastična merica dolazi u obliku klasičnog bokala. Može se pronaći u više različitih veličina. Ipak, obično se odlučujemo za merice čija zapremina iznosi 1 litar. Na njoj su neretko ispisane i druge jedinice mere, kao što su grami (kilogrami). Prema tome, uz pomoć njih jednostavno možete odmeriti količinu vode, mleka, ulja i druge tečnosti koje recept zahteva. Osim tečnosti, pomoću ovih merica možete meriti i suve sastojke, kao što su brašno ili griz.

Kako bi proces tekao glatko, a vi ne biste napravili veliki nered u kuhinji, savetujemo upotrebu i različitih dodataka tokom premeravanja gramaže sastojaka. Najveći nered tokom pripreme kolača može napraviti upravo ulje, odnosno masnoća koju koristimo kako bi torta bila ukusnija ili mekanija. Stoga, uvek se savetuje upotreba posebnih podmetača od plastike, koji onemogućavaju proklizavanje flaše.

Plastični program za kolače podrazumeva upotrebu raznih posuda

Da li možete da zamislite mešanje sastojaka mikserom ili spatulom bez upotrebe više različitih posuda? Mi, svakako, ne možemo.

U ove svrhe obično se koriste posebno dizajnirane plastične posude koje onemogućavaju prskanje i stvaranje nereda pri upotrebi miksera. Iako je njihov oblik već dizajniran da smanji ove probleme, na tržištu se mogu pronaći i plastične posude sa poklopcem, koje imaju uzan otvor na vrhu, dovoljan da mikser možete jednostavno koristiti.

Najčešće će vam biti potrebne veće merice, bilo da pravite sitne kolače ili tortu. Stoga, preporučujemo kupovinu plastične posude čija zapremina iznosi više od 3l.

Plastični program za posluživanje kolača i torti

Kada ste uspešno pripremili i ispekli kolač, neophodno ga je i adekvatno poslužiti.

U te svrhe možete koristiti plastične tacne različitog, zanimljivog dizajna i različitih dimenzija. Dimenzije tacne birajte u skladu sa dimenzijama torte koju ste napravili. Ukoliko je vaša torta manjih dimenzija, i plastična tacna trebalo bi da bude manja. I obrnuto.

Osim plastičnih tacni za torte, na raspolaganju su vam i plastične tacne za rolate. One su obično šire i duže od klasičnih tacni i poslužavnika.

Ako ste tortu pripremili dan unapred, možda ćete želeti da je čuvate u frižideru. Kako vaša poslastica, koju ste pripremili, ne bi poprimila miris drugih namirnica iz frižidera, savetuje se upotreba posebno dizajnirane posude – zvona za tortu. Zvona za tortu mogu biti pravougaonog ili okruglog oblika, a neretko se koriste i za čuvanje sitnih kolača dok ne dođe vreme za posluživanje. Osim toga, postoje i zvona za rolate, koje karakteriše uža širina i veća dužina od klasičnih zvona za tortu.

Zvona za tortu predstavljaju savršeno rešenje kada je tortu neophodno preneti sa jedne na drugu lokaciju.

Za posluživanje i sečenje torte predlažemo upotrebu plastičnih spatula, koje su osmišljene tako da ne postoji bojazan od pretvrtanja isečenog parčeta pri postavljanju na tanjir.

Plastični program za kolače

Najkvalitetniji plastični program za kolače i torte čeka vas u našoj bogatoj ponudi. Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, Pobeda Compani stoji vam na raspolaganju!