Program za zimnicu

Plastično bure sa poklopcem

Plastično bure sa poklopcem

Plastično bure sa poklopcem neizostavan je deo svake pripreme zimnice.

Kiseli krastavci i kiseli kupus možda nisu prvi primeri koji vam padaju na pamet kada pomislite na zdravu hranu. Međutim, sve veći broj istraživanja pokazuje da ishrana koja uključuje redovan unos fermentisane, ukiseljene hrane može doneti mnogobrojne koristi.

Ovakva hrana koja se čuva duži vremenski period na policama u ostavi većine domaćinstava u Srbiji ne samo da produžava njen rok, vež i nutritivnu vrednost. Ona može dati vašem telu neophodnu dozu zdravih probiotika – živih mikroorganizama koji su ključni za dobro varenje. Dakle, upravo fermentisana hrana donosi mnogo koristi jer podstižne stvaranje snažnog mikrobioma u vašem digestivnom traktu. Samim tim, ona sprečava nastanak raznih vrsta oboljenja, uključujući bolesti digestivnog trakta, ali i neurodegenerativna oboljenja.

Plastično bure sa poklopcem

 

Kako bismo iskoristili sve benefite fermentisane hrane, neophodno je da istu spremamo sami. Fermentisani proizvodi na policama u supermarketima nemaju ni približno istu nutritivnu vrednost kakvu imaju domaći proizvodi. Upravo iz tog razloga se savetuje pripremanje zimnice u domaćoj ediciji.

U narednim redovima otkrivamo vam koji su vam sve proizvodi, uključujući i plastično bure sa poklopcem, neophodni za pripremu vrhusnke domaće zimnice.

Plastično bure sa poklopcem za pripremu kiselog kupusa

Kada se spomene zimnica, prvo što većini padne na pamet jeste kiseli kupus. Kiseljenje kupusa jedan od najiščekivanijih događaja u godini, a naročito kod domaćinstava koje uzgajaju sopstveno povrće. Kiseli kupus je jedan od omiljenih priloga praktično svakom obroku u toku zime, te ne čudi ni porast popularnosti plastičnih buradi za njegovo kiseljenje u toku jeseni.

Naime, hladno vreme nagoveštava upravo dolazak zime i spremanje zimnice. Između ostalog, i kiselog kupusa.

Zapremina bureta igra jednu od najvažnijih uloga kada je proces fermentisanja kupusa u pitanju. Kako biste pripremili najukusniji kiseli kupus za zimu, količina kupusa trebalo bi da bude upola manja od zapremine bureta. Dakle, kada odredite količinu kupusa koju želite da pripremite, krenite u kupovinu bureta. Ako ste kupili 20 kilograma kupusa, biće vam neophodno veliko plastično bure čija je zapremina 43 litre. Ako vaša porodica broji manje članova, odlučite se za manje količine kupusa i plastično bure zapremine 16 litara.

Šta vam je, osim plastičnog bureta, neophodno za ukusnu zimnicu?

Kako bi kiseljenje kupusa ili druge vrste turšije bilo uspešno, potrebna vam je i druga oprema.

Kako kiseli kupus ne bi ’’isplivao’’ na površinu bureta, potreban vam je pritiskivač za bure. Njegov prečnik birate u zavisnosti od zapremine ili prečnika samog bureta. Ako se radi o buretu srednje zapremine, biće vam potreban pritiskivač srednjeg obima. Ako se radi o buretu manje zapremine, biće vam potreban manji pritiskivač.

Od koristi mogu biti i veliki ovali prilikom spremanja zimnice. U njih možete odložiti sveže povrće koje čeka na red za kiseljenje i smeštanje u posude u koje će ostati tokom zime. Isto tako, možete ih koristiti za rezanje kupusa. Ako je u vašem planu priprema veće količine kupusa (oko 20 kilograma), odlučite se za oval velike zapremine (42 litre).

Osim pripreme kiselog kupusa, u našem narodu često se priprema i ostalo povrće. Među najomiljenijim svakako su krastavci, bez koje se nijedna slava ne može zamisliti. Takođe, nije retkost kiseliti i drugo povrće, poput karfiola, zelenog paradajza, šargarepe i paprike. Sve ove namirnice sa sobom donose brojne zdravstvene benefite, ali i šarenilo ukusa i aroma.

Ako želite da pripremite najukusniju turšiju ili zimnicu, na pravom ste mestu. U ponudi Pobeda Compani možete pronaći najkvalitetnije proizvode od plastike za zimnicu, uključujući malu, srednju i veliku plastičnu burad, kao i plastične kofe sa poklopcem i ovale (male, srednje i velike). Kod nas vas čeka i ogroman izbor ostalih plastičnih proizvoda za vaše domaćinstvo.

Plastično bure sa poklopcem

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, Pobeda Compani vam u svakom trenutku stoji na raspolaganju.