Oprema za kućne ljubimce

Plastični program za piliće

Plastični program za piliće

Plastični program za piliće predstavlja veoma važan aspekt uzgoja pilića.

Bilo da se radi u uzgoju za domaćinstvo ili farmu, neophodno je obezbediti pilićima najbolje uslove za rast i razvoj. Gajenje pilića podrazumeva više različitih radnji i aspekata. Ali, hranjenje i obezbeđivanje sveže vode su među najvažnijim. Čak iako ste potpuni početnici u uzgoju, tovu pilića, ove dve stavke morate im obezbediti. Dakle, kvalitetnan uzgoj pilića bi trebalo da ispunjava određene standarde i uslove.

Kao što verovatno i znate, kvalitet pilećeg mesa uglavnom zavisi od načina uzgoja, ishrane, kao i od uslova u kojima su pilići uzgajani.

Osim redovnog održavanja higijene u prostoru u kojem će pilići boraviti, veoma je važno nabaviti i kvalitetne hranilice i pojilice za piliće.

Zašto je važno da posedujete adekvatnu hranilicu za piliće?

Uzgoj pilića nije retkost na prostorima naše države, a naročito u ruralnim predelima. Stoga, važnost živine za prehranu ljudi postaje veoma jasna.Plastični program za piliće

Tokom ranijih decenija i vekova, pilići su obično bili hranjeni u dvorištu. Osoba koja je vodila računa o njima obično im je bacala hranu (žitarice i, neretko, kukuruz) na zemlju nekoliko puta dnevno. Međutim, revolucija u hranjenju i uzgoju pilića dolazi već sredinom 19. veka. Kada je proizvodnja uzela maha, pilići su obično uzgajani u manjim jatima. Nekoliko decenija kasnije, prve hranilice koje su bile specijalno dizajnirane za piliće mogle su se videti na farmama. U savremenom dobu, hranilice za piliće su standard u uzgoju živine.

One su osmišljene tako da pilićima obezbeđuju dovoljno hrane u svakom trenutku. Jedna od najvećih prednosti hranilice jeste što ne dolazi do bespotrebnog rasipanja hrane. One su izrađene od vrhunske, čvrste plastike, te ne postoji rizik od prevrtanja.

Osim što su ekonomičan izbor, one su najbolji izbor kada govorimo o higijeni hrane. Hrana unutar hranilice ostaje čista, suva i sveža. Na ovaj način sprečavaju se i šanse za razvijanje bakterija i mikroba u hrani. Dakle, kvalitetna hranilica za piliće čuva i zdravlje vaše živine.

Naravno, podrazumeva se da hranilica za piliće bude izrađena od plastike koja ne sadrži nikakve štetne supstance, kao što je bisfenol-A (BPA). Oznaka ovakve plastike jeste BPA free.

Pojilice kao neophodan plastični program za piliće

U proseku, pile može da popije i do 500ml vode na dan. Dakle, na osnovu ovakvih informacija potrebno je odabrati i adekvatne pojilice. Ako vaše domaćinstvo broji svega nekoliko pilića, male pojilice su i više nego dovoljne. Sa druge strane, ako imate više pilića, biće vam neophodne pojilice koje mogu čuvati i više od 3l vode.

Isto tako, ako planirate da provedete vikend van kuće, nije loša ideja da nabavite i napunite vodom dodatnu pojilicu, kako bi pilići bili snabdeveni vodom za dva dana.

Kada birate plastični program za piliće, a samim tim i pojilicu, važno je da vodite računa o nekoliko stvari. Pre svega, potrebno je da ona bude BPA free, tj. da ne sadrži nikakve štetne supstance. Isto tako, potrebno je da plastika od koje je sačinjena bude visokokvalitetna, kako bi se izbeglo pucanje i lomljenje posude. U ovom slučaju, vaši pilići mogu ostati bez vode.

Takođe, birajte posude koje vam omogućavaju da izbegnete prolivanje vode. Ovakve posude su stabilne i čvrste. Plastični proizvodi za piliće u asortimanu Pobeda Compani su izrađeni od vrhunske plastike, koja je u isto vreme lagana i stabilna.

Kod nas ćete pronaći male pojilice za piliće zapremine 2,8l, kao i hranilice za piliće zapremine 4l. U našoj ponudi čeka vas vrhunski plastični program, koji će obezbediti adekvatan uzgoj vaših pilića, vodeći računa o njihovom zdravlju i dobrostanju.

Plastični program za piliće

Osim kompletnog programa za piliće, kod nas možete pronaći i druge proizvode od plastike za domaćinstvo, kuhinju, kupatilo i slično.

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, Pobeda Compani u svakom trenutku stoji vam na raspolaganju.