Kuhinjski program

Plastični program za pripremu hrane

Plastični program za pripremu hrane

Plastični program za pripremu hrane neophodan je svakom domu.

Bez obzira da li živimo sami ili u velikoj porodici – kuvanje je jedna od svakodnevnih aktivnosti svakog doma. Mnogi uživaju u isprobavanju novih recepata i otkrivanju novih sastojaka, a osmesi ostalih članova porodice nakon prvog zalogaja ukusne đakonije predstavljaju najbolju nagrada za trud.

Verovali ili ne, pripremu jela pojedini doživljavaju kao odmor. Tajna se krije u najdivnijim mirisima koji ispunjavaju kuhinju, čineći da zaboravimo naporni dan na poslu. Čak i ako ste početnik u kulinarstvu složićete se da priprema hrane može biti veoma zabavna.

Ipak, da biste zadovoljili nepca morate da imate odgovarajući pribor za rad. On obuhvata ne samo električne uređaje i namirnice, već i kuhinjski plastični program za pripremu hrane.

Daska za sečenje

Daske za sečenje čine osnovu proizvoda za pripremu jela. Zahvaljujući njima olakšano je sečenje i usitnjavanje sastojaka. Čime je obezbeđeno brže obavljanje poslova, bez pravljenja nereda u kuhinji.

Plastični program za pripremu hrane

Iako su ranijih godina korišćene isključivo drvene verzije, danas sve češće srećemo plastične daske za sečenje. Razlog tome nije samo povoljnija cena, već i bolje karakteristike. Pre svega, plastika ne sadrži pore, niti ostaju tragovi sečenja, što je čest slučaj kod drvenih. Samim tim, ne postoji opasnost da se ostaci hrane zadrže i nakon pranja i stvore pogodni uslovi za razvoj bakterija.

Druga važna karaktertika jeste trajnost. Za razliku od drvenih, plastične daske ne upijaju vodu i ne deformišu se. Dok je održavanje veoma jednostavno. S obzirom da su napravljene od kvalitetne plastike, koja je otporna na visoke temperature, možete ih prati u mašini za sudove.

Merica

Ma koliko imali iskustva u kulinarstvu složićete se da je pravilni razmer sastojaka ključan za savršeni ukus jela. Zato su merice obavezni plastični program za pripremu hrane.

Plastični program za pripremu hrane

Baš kao što im naziv kaže, merice su kuhinjski pribor koji služi za merenje sastojaka pri pripremi jela. Dizajnirane su tako da omogućavanju merenje kako tečnih, tako i čvrstih sastojaka.

Dolaze u različitim dimenzijama i napravljene su, obično, od stakla ili plastika. Kako su stakleni modeli lako lomljivi, stručnjaci savetuju upotrebu plastičnih. Lagane forme, a opet dovoljno izdržljive ove merice garantuju višegodišnju upotrebu. Dok polipropilen od kog se izrađuje spada u najbezbedniju vrstu plastike, jer ne sadrži nijednu štetnu materiju koja može da ugrozi zdravlje ljudi.

Špatula

Kuhinjska špatula je pribor koji se koristi za različite vrste pečenja. Počev od pljeskavica i jaja, pa do palačinki – okretanje namirnica pomoću špatule nikada nije bilo jednostavnije. Ujedno, ne morate brinuti da li ćete se opeći, jer je drška dovoljno duga da vas zaštiti od toplote sa šporete, pa i prskanja ulja.

Plastični program za pripremu hrane

Na tržištu postoje različite vrste špatula. Najrasprostranjenija je tzv. strugač koju karakteriše oštrica na jednoj strani, a druga je potpuno ravna. Drugi model koji ima široku upotrebu prepoznaje se veoma dugoj dršci na čijem vrhu je glava trapezoidnog oblika. Ova vrsta špatule je naročito pogodna za okretanje mesa, jer prorezi omogućavaju da se ocedi višak masnoće pri podizanju.

Plastični program za pripremu hrane vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.