Plastični proizvodi

Korito za kupanje – Da kupanje bude užitak

Korito za kupanje

Korito za kupanje je obavezni proizvod za bebe.

Rođenje deteta je najradosniji događaj u životu svakog para. On donosi sasvim novu priču u vašoj ljubavnoj bajci, te ne čudi što roditelji sa nestrpljenjem čekaju dolazak malenog bića. Od prvog dana saznanja pa do rođenja, buduće mame i tate pripremaju kutak za bebu. Počev od krevetića i posteljine, preko prve plišane lutke, pa do stikera na zidu – svaki detalj biran je sa posebnom pažnjom.

Međutim, ne treba zaboraviti na niz drugih predmeta koji, možda, nemaju toliki dekorativni karakter, ali su neophodni u svakodnevnoj dečijoj rutini. Jedan od njih jeste korito za kupanje.

Kakvu ulogu ima korito za kupanje?

Kupanje je prva aktivnost koju čeka roditelje po dolasku iz bolnice. Ujedno je i radnja od koje najviše strepe. Ma koliko imali iskustva u tome, bebe se migolje. Pojedine čak negoduju kada dođu u dodir sa vodom što stvara nervozu ne samo kod najmlađeg člana porodice, već i kod onog ko ga kupa.

Da bi izbegli stres i ubrzali čitav postupak roditelji pronalaze alternativna rešenja. I dok jedni dolaze u iskušenje da bebu okupaju u lavabou, drugi koriste sudoperu. S obzirom da ove površine nisu dovoljno higijenski čiste za mlad organizam, ni jedna ni druga opcija nisu preporučljive.

Baybe program

Nije redak slučaj da se roditelji odluče da svoje dete od prvog dana kupaju u kadi. Imajte u vidu da su kade prevelike, te postoji opasnost da se beba uplaši od velikog prostora, dok će vama doneti bol u kičmi usled povijenog položaja tokom kupanja.

Najsigurnija i najbolja opcija jeste korito za kupanje.

Prednosti upotrebe korita

Korito je dizajnirano tako da omogući pravilan položaj bebe i dobar oslonac, pa ne morate da brinete da li će se dogodi neka neprijatnost tokom kupanja. Istovremeno pruža komfor vašem mališanu, čineći boravak u njemu prijatnim.

Praktičnost se ogleda i u jednostavnoj upotrebi, dok lagana forma obezbeđuje izuzetnu mobilnost, te korito možete postaviti gde god vam odgovara, uključujući i dnevni boravak ili spavaću sobu. Ovo je posebno značajno tokom hladnih dana kada temperatura u kupatilu nije dovoljno visoka za kupanje bebe.

Za razliku od kadica za bebe, korito ima dovoljno prostora da prati odrastanje deteta. Što znači da ne morate da izdvajate novac za kupovinu novog. Dodatnu garanciju daje izdržljivost, jer su svi plastični proizvodi za bebe napravljeni od kvalitetne plastike otporne na oštećenja, a sa druge strane potpuno neškodljive za maleni organizam.

Kako kupanje u koritu učini zanimljivijim?

Studije su pokazale da je vreme kupanja presudno za kognitivni i emocionalni razvoj vašeg deteta. Osećaj vode na koži, posmatranje talasanja vode, igranje sa mehurićama, i što je najvažnije, dodir roditelja blagotvorno deluju na telo, pripremajući ga za dobar san.

Određivanje temperature vode je prvi korak za prijatno kupanje. Izbor kupke i peškira, takođe, utiče na bebu.

Korito za kupanje

Stručnjaci savetuju da tokom kupanja pričate sa svojim detetom, a preporučljiva je i lagana muzika. U narednim mesecima počnite da uvodite gumene igračke u korito koje će ovaj mali rutal pretvoriti u vreme za igru. Ukoliko imate starije dete, sa malom razlikom u godinama, dozvolite mu da se pridruži kupanju, jer u koritu ima dovoljno prostora da sede dva mališana. Sigurni smo da će ove zajedničke trenutke ispuniti sreća i smeh na dečijim licima.

Korito za kupanje i druge dečije proizvode od plastike, kao što su noše i adapteri, police za odlaganje i kutije za čuvanje igračaka, možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.