Plastični proizvodi

Kutija za čuvanje igračaka – Recite zbogom neredu u kući!

kutija za čuvanje igračaka Pobeda Compani 1

Deca i igračke. Igračke i deca. Dva neodvojivo povezana pojma u svakom smislu. Igračke na mnogobrojne načine pomažu deci da steknu određene veštine. Uz dečije igračke, mališani će „zaroniti“ u svet mašte, kreativnosti i neslućene zabave. Kutija za čuvanje igračaka je idealno rešenje ne samo za roditelje, već i za dete.

Svaki roditelj želi najbolje za svoje dete. Jer, svakom roditelju je puno srce kada ugleda osmeh na licu svog mališana. Taj osmeh ćete sigurno videti kada se vaše dete igra sa igračkama. Dečija igra ne poznaje granice, ali nekada i njoj mora doći kraj. Tada je vreme da se igračke vrate nazad svoje mesto, a svi znamo kako to deci teško pada. Tada na scenu stupaju kutije za čuvanje dečijih igračaka. Jednom kada dete stekne naviku da stavlja igračke u ove kutije, primetićete kako, nakon „igrališta“ u svojoj kući, nećete morati ponovo sve da sređujete!

Ali, da li vam je ikada palo na pamet da dete, uz kutije za odlaganje igračaka, može razviti motoričke, pa i jezičke veštine? Kada deca pakuju ili stavljaju igračke u kutiju, praktično su „prinuđena“ da komuniciraju sa okolinom. Na primer, kada kažete „Medu treba da staviš u crvenu kutiju“, dete će veoma rado ponoviti te reči za vama.

Vi ste uzor svojoj deci. Za početak – stavite jednu ili dve igračke u kutiju sami. Kada dete primeti da vi to radite, ponoviće iste korake. Mic po mic, urednost će ući na mala vrata. Deca jesu mali „energetski vampiri“ (u pozitivnom smislu), ali kutija za dečije igračke će sačuvati značajan deo vaše energije.

Kutija za čuvanje igračaka – Urednost i organizacija od najmanjih nogu 

Nekako je logično i očekivano da je nered „prirodno stanište“ svakog mališana. Ili, makar, većine dece. Jednom kada dete, nakon igranja sa kockicama, puzlama, lutkicama, lopticama i drugim zanimacijama, završi svoju zabavu, na roditelju je da pokupi sve za njim. Ali – verovali ili ne, uopšte ne treba da bude tako!

kutija za čuvanje igračaka Pobeda Compani 2

Kutija za čuvanje igračaka na idealan način potpomaže da vaše dete bude i uredno i organizovano. Slično kutijama za odlaganje školskog pribora, ove kutije će pomoći da vaše dete bude odgovorno za svoje stvari.

Pre svega, kutije za čuvanje igračaka će omogućiti da bilo koja igračka detetu bude lako dostupna u svakom trenutku. Tačnije – na dohvat ruke. Kada se igračke nalaze na policama ili u ormanu, to će onda biti malo teže izvodivo. Sa kutijama za igračke je potpuno drugačija priča, jer će na taj način dete stalno imati povoda za igranje i zabavu.

Kao što smo istakli, kutije za igračke podstiču dete da bude organizovano i uredno još od najranijeg uzrasta. Dete može različite vrste igračaka da slaže u različite kutije. Recimo, naučite svoje dete da se lego kockice stavljaju u kutiju sa zelenim poklopcem, a plišane igračke u kutiju sa žutim poklopcem.

Prema tome, ako naredni put dete poželi da se igra sa, recimo, drvenim vozićem, znaće iz koje kutije da traži ovu vrstu igračaka. Ova aktivnost će im, kao što vidite, pomoći da razlikuju boje. Čak i da sve igračke stavlja u jednu veliku kutiju – dete će razviti osećaj pedantnosti i sređenosti.

Vaše dete će razvijati psihofizičke sposobnosti – Da, dobro ste pročitali!

Možda vam na prvu loptu deluje čudno i potpuno nerazumljivo, ali plastična kutija za čuvanje igračaka zaista može pomoći da vaše dete razvije određene sposobnosti.

kutija za čuvanje igračaka Pobeda Compani 3

  • Na prvom mestu, igranje sa igračkama, kao i njihovo smeštanje u adekvatne kutije, razvija motoričke sposobnosti deteta. Naime, dete, na taj način „vežba“ veće i manje grupe mišića, kao i koordinaciju ruku, šaka, prstiju. Stisak igračke, uzimanje, otvaranje kutije, vraćanje igračke natrag u kutiju, zatvaranje kutije… Deluju vam kao mali i bezazleni koraci, ali su, zapravo, u pitanju veliki pomaci za vaše najmlađe.
  • Vraćanje igračaka natrag na svoje mesto pomoći će da vaše dete stekne određenu dozu nezavisnosti i samostalnosti.
  • Setite se šta smo rekli za odlaganje različitih vrsta igračaka u različite kutije. Dakle, kutije za dečije igračke mogu pomoći da vaše dete razvija pamćenje, što je idealno za decu predškolskog uzrasta. Kutije mogu biti obeležene brojevima od 1 do 10, pa će vaše dete uz ove kutije naučiti i da broji.
  • Kutije za igračke podstiču ručno-vizuelnu koordinaciju pokreta kod deteta. Deca će razumeti gde (u koju kutiju) treba da stave određene igračke, budući da igračke dolaze u najrazličitijim vrstama, stilovima i oblicima.

I na kraju, sama kutija za čuvanje igračaka može poslužiti kao – igračka! Ako zateknete svoje dete da „želi da spasi svet“, time što će svoje igračke staviti u jednu kutiju, nemojte se začuditi. Naprotiv, budite ponosni, jer je kreativnost vašeg deteta na visokom nivou!

Plastične kutije za dečije igračke? Zašto da ne! 

Kao što smo mogli da primetimo, kutija za čuvanje igračaka ima brojnih prednosti za vaše mališane koje nadilaze jednostavno odlaganje igračaka. Ukoliko vam kažemo da su plastične kutije za dečije igračke jedno od najboljih rešenja u tom smislu – nemojte na prvu loptu biti odbojni.

Ako niste znali, nije svaka plastična ambalaža ista. Plastika se klasifikuje prema tzv. „rezin identifikacionom kodu“ što je predstavljeno brojevima od 1 do 7. Te brojeve možete naći na dnu plastične ambalaže u sredini trougla koji predstavlja simbol za reciklažu.

Pobeda Compani za izradu svih svojih artikala, uključivši i kutije za dečije igračke, koristi isključivo polipropilen označen brojem 5. To je najbolji i najsigurniji izbor za decu i roditelje, budući da može da se reciklira i ne otpušta nikakve štetne hemikalije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pobeda Compani (@pobedacompani) дана

Kod nas možete naći najveći izbor Frigo posuda u kojima, osim hrane, možete čuvati sve vrste dečijih igračaka. Ako imate veliki „kućni asortiman“ igračaka, ne brinite. Tu su i jedinstvene plastične Family Box kutije u koje mogu stati i igračke većih dimenzija. Pored toga što su bezbedne i veoma izdržljive, plastične kutije Pobede Compani odlikuje visok kvalitet materijala, vrhunska izrada, postojanost boja i proverena ergonomičnost.

Pružite svojoj deci najbolje, a svoje vreme i energiju investirajte u prave stvari. Mi ćemo vam u tome pomoći, a vaša deca će vam biti i te kako zahvalna.

4 thoughts on “Kutija za čuvanje igračaka – Recite zbogom neredu u kući!

Ostavite odgovor