Program za kupatilo

Zašto su plastične kutije za prašak najbolji izbor?

Kutije za prašak

Kutije za prašak su obavezni kupatilski plastični program svakog doma.

Kupovina garderobe za mnoge je posebni vid zabave. Dok isprobavanje pred ogledalom u svojoj sobi i pravljenje odevnih kombinacija predstavlja dodatno uživanje.

Međutim, pranje i sređivanje garderobe nije nimalo zanimljiv posao. Neki ga, čak, svrstavaju u kućne obaveze koje nerado obavljaju. Problem prljavog veša dodatno je izražen u porodicama sa malom decom. Gotovo da ne postoji dan kada vas dete neće dočekati sa flekom na majici ili prašnjavim trenerkama nakon igranja u parku.

Srećom, mašine za veš u mnogome su olakšale čitav posao pranja garderobe. Ostaje jedino pitanje izbora odgovarajućeg praška za pranje i, naravno, upotreba kutije za njega.

Prednosti upotrebe kutije za prašak

Skladištenje kućne hemije za pranje često nije jednostavno. Posebno ako je vaše kupatilo malo, a kupujete prašak u ambalaži od 10 i više kilograma. Ne samo da džak u kome je prašak zapakovan za prodaju zahteva previše mesta, već morate voditi računa kako ga postavljate, zbog nezgodnog oblika.

Kutije za prašak

Ovaj problem otkloniće kutije za prašak. Dizajnirane su tako da obezbeđuju dovoljno mesta da u njih smestite veliku količinu praška. Mogu se pohvaliti i kompaktnom formom koju lako možete staviti u bilo koji ugao kupatila.

Kutije dolaze sa hermetičkim zatvaranjem, čime je sprečeno rasipanje praškastih čestica. Na taj način vas oslobađaju čestog čišćenja kupatila. Ujedno, eliminišu širenje opojnog mirisa kroz mali prostor. Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da, uz kofe za čišćenje i kante za smeće, spadaju u osnovni plastični program za održavanje čistoće.

Verovali ili ne, kutije za prašak imaju i zaštitnu ulogu. Zahvaljujući čvrstom poklopcu prašak ne dolazi u kontakt sa vlagom iz kupatila, te je izbegnuto stvaranje grudvica. Kutije ne propuštaju ni svetlost, te prašak neće izgubiti svojstva pranja. Takođe, štite vaše ukućane, jer ne postoji opasnost da mališani ili kućni ljubimci slučajno prospu prašak i preko ruku, tj. šapa unesu ga u organizam.

Zašto su plastične kutije za prašak najbolji izbor?

Zbog izuzetnih svojstava, plastika je odavno našla široku primenu u kućnim proizvodima. Naime, kutije za prašak su napravljene od kvalitetne plastike koja garantuje izdržljivost. Čak i nakon godina upotrebe neće se polomiti, deformisati, niti oštetiti na neki drugi način.

Za razliku od metalnih modela, plastične kutije ne rđaju i znatno su lakše. Svakako i u pogledu cene su povoljnije. Ne samo da su jeftinije od metalnih, već zbog boljih perfomansi nećete morati često da izdvajate novac za kupovinu novih. Dodatna prednost se ogleda u činjenici da su atraktivnijeg dizajna, te ćete lako pronaći model koji odgovara enterijeru vašeg kupatila.

Kako izabrati kutiju za prašak?

Kutije za prašak dolaze u različitim veličinama, kao i modelima. Zbog toga pre nego što krenete u kupovinu razmislite za koju količinu praška vam je potrebna kutija. S obzirom da se najčešće prodaju praškasti deterdženti za veš od 6 i 8 kg stručnjaci savetuju da izaberete kutiju kapaciteta 8 do 10 kg kako biste bili sigurni da ćete moći da smestite celokupni sadržaj iz ambalaže.

Druga važna karakteristika jeste poklopac. Ukoliko vam je naporno da pri svakom pranju otvarate i zatvarate kutiju umesto modela sa klasičnim poklopcem izaberite sa „klik-klak“ mehanizmom.

Kutije za prašak prelepog dizajna izrađene od vrhunske plastike možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.