Baštenski program

Oprema za baštu – U susret proleću obezbedite sebi vrhunski užitak na otvorenom!

Oprema za baštu

Oprema za baštu je veoma bitna stavka kod opremanja vašeg dvorišta ili terase za predstojeće prolećne dane.

Ponekad je potrebno samo malo sunca i toplote da se oraspoložimo i izađemo napolje.

Međutim, zima je svakako ostavila tragove u vašem dvorištu ili na terasi – pa se bacite na pripremu prostora na otvorenom!

Budući da ćete ovde provoditi puno vremena u predstojećem periodu, biće vam neophodna vrhunska oprema za baštu – za vrhunski užitak tokom prolećnih dana!

Uz malo podsticaja i odgovarajućeg plana akcije, vaše dvorište ili terasa će uskoro biti spremni za sezonu koja predstoji. Zapamtite da organizacija prostora nije predviđena samo za vašu kuću ili stan – nego i za spoljašnji prostor!

Očistite dvorište i terasu

Održavanje čistoće je nazobilazna stavka, kako u vašem domu, tako i napolju. Najpre posegnite za uklanjanjem tragova koje je zima ostavila za sobom. Uklonite lišće i ostali baštenski otpad koji se nakupio tokom zime.

Nakon što se ostaci očiste, oplemenite svoj travnjak širenjem tankog sloja ostarelog komposta. Zatim poravnajte zemlju upotrebom baštenskih grabulja. Tamo gde su ogolela mesta, rasporedite mešavinu semena trave i komposta ili đubriva. Utapkajte površinu ravnim krajem grabulje, a zatim zalijte po potrebi.

Za one koji imaju samo terasu kao spoljašnji prostor, pristupite temeljnom čišćenju terase od nakupljene prašine, suvišnih stvari i ostalog nepotrebnog sadržaja.

U svemu ovome će vam pomoći neophodna oprema za baštu.

Oprema za baštu – Zasadite biljke i ulepšajte prostor na otvorenom!

Proleće ne može da se zamisli bez šarenog cveća koje krasi vaše dvorište ili terasu.

Zato je sada idealna prilika da biljke koje ste morali da tokom zime držite unutra – iznesete napolje i izložite ih okrepljujućem suncu. Videćete kako će one procvetati i prosto oživeti!

Oprema za baštu

Isto tako, sada je idealan trenutak da zasadite novo cveće i obogatite svoj prostor na otvorenom na najbolji način! Jednom kad biljke budu posađene u zemlji, vodite računa da ih temeljno zalivate, održavajući tlo stalno vlažnim tokom prve sezone rasta dok se biljke ne ustale.

Ukoliko imate dvorište, ne zaboravite da nanesete malč oko baze zasađenih biljaka, drveća i grmlja. Ovo pomaže u ublažavanju temperature tla, održavanju vlage u zemljištu, odvraćanju od korova i takođe će učiniti tlo rastresijim povećanjem populacije korisnih mikroorganizama u tlu. Osim toga, tako ćete učiniti vašu baštu lepšom.

Dobri izvori malča uključuju kompost, iseckanu koru ili lišće.

Oplemenite svoju terasu malom zelenom oazom

Za one koji žive u stanu i možda ne mogu da uživaju u čarima koje pruža dvorište – terasa može da bude savršena zamena!

Neka vas ne zabrine raspoloživi prostor na vašoj terasi, jer je moguće stvoriti malu zelenu oazu u bilo kom otvorenom prostoru!

Ključ je da prepoznate potencijale vaše terase: ako imate puno prostora, glomazne biljke i velike saksije sa cvećem su odličan način da sav taj prostor popunite zelenilom.

S druge strane, oni sa malim terasama bi trebalo da se odluče za visoke i vitke biljke ili da biraju saksije koje ne zauzimaju sav prostor. Ako ne želite da žrtvujete prostor za biljke, takođe imate mogućnost da uključite viseće biljke ili cveće koje zauzima male uglove.

Oprema za baštu – Nabavite nameštaj za spoljašnji prostor

Oni koji imaju dvorište, znaju koliko je važno imati odgovarajući baštenski nameštaj.

Budući da dolazi proleće i da ćemo biti puno napolju, moramo da imamo udobne i izdržljive baštenske stolice i drugi nameštaj.

Oprema za baštu

Najpopularniji materijal za stolice jeste svakako plastika, budući da se lako odlaže, čisti i oplemenjuje dodatnim detaljima, poput jastuka.

Stolice trebaju svima, i onima koji imaju dvorište i onima koji imaju terasu.

Ako je vaša terasa vrlo mala, razmislite o sklopivim stolicama i stolu. Možete ih po potrebi oplemeniti nekim pokrivačima, šarenim jastucima i drugim dekorativnim detaljima.

Nameštaj za svoje dvorište ili terasu možete birati u pastelnim bojama.

Pobeda Compani vam u okviru svog savremenog web shop-a nudi jedinstven baštenski program.

Pratite nas redovno, jer vam verno pripremamo nove proizvode i savete u vezi uređenja vašeg doma.

Opremite svoje dvorište i terasu najboljim sadržajem!

3 thoughts on “Oprema za baštu – U susret proleću obezbedite sebi vrhunski užitak na otvorenom!

Ostavite odgovor