Plastični program za pripremu kolača je kuhinjski pribor neophodan svakom domu.
Prelepi ukus domaćih kolača ne može se ni sa čim uporediti. Njihovoj sočnoj teksturi koja se topi u ustima ne mogu da odole ne samo deca, već i starije generacije. Imajući ovo u vidu ne čudi što mnogi daju prednost homemade kolačima u odnosu na one iz poslastičara.
Ipak, ova aktivnost je mnogo više od stvaranja očaravajućih poslastica. Poput prave umetnosti, nudi nam mogućnost da iskaženo svoj talenat, pa i kreativnost. Ujedno, stimuliše sva naša čula doprinoseći boljem raspoloženju.
Međutim, za uspešnu pripremu kolača nisu vam dovoljni samo dobar recept i umeće, već i adekvatan pribor. Zbog toga vam Pobeda Compani otkriva najvažniji plastični program za pripremu kolača.
Merice
Prilikom pripreme kolača važan je tačan razmer svih sastojaka. Upravo on donosi očaravajući ukus i lepotu poslastica.
Da biste bili sigurni da ste upotrebili pravu količinu sastojaka prilikom pripreme neophodne su vam merice. Ovaj kuhinjski pribor dolazi u vidu posude od plastike na kojoj su naznačene oznake sa mernim jedinicama. Obično su na jednoj strani označeni ml, a na drugoj grami. Na taj način je obezbeđeno merenje zapremine i tečnih i čvrstih sastojaka.
S obzirom da garantuju preciznost pri merenju, upotreba merice smanjuje rizik od grešaka i doprinosi konstantnom kvalitetu kolača, dok jasne oznake donose laku upotrebu.
Merice značajno skraćuju vreme pripreme. Naime, sa njima ne morate da procenjujete sastojke ili koristite neke složene proračune, te je brži sam proces.
Sito
Za ukusne kolače potrebno je dobro prosejano brašno kako bi se sprečilo grudvanje testa. Zato u neophodan plastični program za pripremu kolača spada i sito.
Sastoji se od sitne mreže koja je pričvršćena za plastični obod. Mreža omogućava da se sitni delovi sastojka lako odvoje od grumenja. Mada se može koristiti i za ceđenje tečnosti iz čvrstih sastojaka.
Sita dolaze u različitim veličinama i oblicima, sa različitim nivoima gustoće mreže, u zavisnosti od vrste upotrebe. Za pripremu kolača koriste se modeli sa gušćom mrežom. Time se osigurava dobro prosejavanje brašna, šećera u prahu, kakao praha i drugih suvih sastojaka. Ovo pomaže da se sastojci prozrače i ravnomerno rasporede, što doprinosi glatkoj teksturi testa.
Posebnu grupu čine fina sita manjih dimenzija koja se koriste za posipanje šećera u prahu, kakaa ili cimeta po kolačima, što daje dekorativan izgled.
Špatule
Savršen finiš u pripremi kolača pružaju plastične špatule. U pitanju su alati koji su specijalno dizajnirani za nanošenje filova, krema i glazura. Ne samo da obezbeđuju lako razmazivanje, već i preciznije oblikovanje. Krajnji rezultat je ukusna poslastica savršene forme.
Špatule, zapravo, pomažu u postizanju glatke površine bez grudvica, što je ključno za dobar vizuelni dizajn. Dok ravnomerno nanošenje eliminiše pojavu neravnomerne teksture koja doprinosi da vaš kolač ima neuredan izgled. Mogu se koristiti i za stvaranja dezena na vrhu kolača kako biste čitav dizajn podigli na profesionalniji nivo.
Plastični program za pripremu kolača, kao i plastične proizvode za torte, vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.