Kuhinjski program

Kuhinjski pribor neophodan svakom domu

Kuhinjski pribor

Kuhinjski pribor neophodan svakom domu učiniće svakodnevne zadatke lakšim.

Od davnina kuhinja je bila centralno mesto jedne porodice. U njoj su započinjala druženja, pravili se porodični planovi, mališani se igrali…

I danas kuhinja je važno mesto. Počev od prve jutarnje kafe, pa do sređivanja posuđa pred spavanje – sa njom počinjemo i završavamo svaki dan.

Međutim, da bi prostor u kome se stvaraju najdivnija jela i šire očaravajući mirisi bio zaista funkcionalan neophodno je da bude dobro opremljen. Pored izbora kuhinjskih elemenata, tehnike i posuđa ne treba zaboraviti na male detalje koji su obavezni deo svake kuhinje.

Koji je kuhinjski pribor neophodan svakom domu otkriva vam Pobeda Compani.

Čuvanje escajga

Dobra organizacija je ključna u kuhinji. Čak i najmanja ušteda u prostoru je značajna. Zato su posude za escajg kuhinjski pribor neophodan svakom domu. Dizajnirane su tako da omogućavaju sortiranje svake vrste escajga. Samim tim čine prostor u fioci preglednijim, te ne morate da gubite vreme tražeći nož ili viljušku koja vam je potrebna.

Kuhinjski pribor neophodan svakom domu

Ne samo da je sa njima sve na dohvat ruke, već čuvaju vaše zdravlje. Znajući gde se tačno nalaze noževi i drugi oštri elementi smanjujete rizik od posekotina. Ujedno, ove posude čine higijenu besprekornom, jer sprečavaju da se po escajgu taloži prašina i sve nečistoće, što je nemoguće izbeći ukoliko ga držite na radnoj površini ili razbacan u fioci.

Kuhinjski pribor neophodan svakom domu za sušenje sudova

Sušilica za sudove je još proizvod koji treba da se nađe u svakoj kuhinji. Imajte u vidu da se pranjem posuđa ne završava njihovo čišćenje, već se morate pobrinuti da ono bude potpuno suvo pre nego što ga vratite na mesto. U protivnom stvarate pogodno tlo za razvoj bakterija.

Brisanje mokrog posuđa nije preporučljivo, posebno ne sintetičkim materijalima čija se vlakna “lepe” za površinu. Zbog toga je najbolje da oprano posuđe ostavite da se prirodno osuši. Zahvaljujući praktičnoj formi sušilice imate dovoljno prostora da sudove, pribor za jelo, lonce i tiganje držite razdvojenima. Na taj način obezbeđena je dobra cirkulacija vazduha, te će se voda sa njih brzo ocedititi.

Kuhinjski pribor neophodan svakom domu za održavanje higijene

Istraživanja su pokazala da više od 60 odsto vremena u kuhinji provodimo nad sudoperom. S obzirom da se u njoj sakuplja masnoća sa posuđa, nečistoća od povrća i voća prilikom pranja, kao i mrvice hrane, može doći do zapušivanje cevi.

Kuhinjski pribor neophodan svakom domu

Da biste izbegli ovaj veliki problem sa kojim se suočavaju mnoga domaćinstva, tu je mreža za sudoperu. Gust splet mreže sprečava prolazak i najmanje čestice, te ne morate brinuti o održavanju odvoda. Ovaj maleni proizvod, zapravo, donosi uštedu, jer nećete izdvajati budžet za troškove vodoinstalatera.

Drugi važan deo za higijenu jeste kanta za smeće. Zadržavanje otpadaka prilikom pripreme hrane ili nakon jela na kuhinjskim elementima i radnoj površini nikko nije poželjno. Ne samo da se će kuhinjom širiti neprijatni mirisi, već postoji opasnost od prekomernog razmnožavanja bakterija, čime ugrožavate svoje i zdravlje ostalih članova porodice. Takođe, možete time privući insekte i druge štetočine. Srećom, ove neprijatnosti otklanja upotreba kante, pa možemo slobodno da kažemo da ona čini kuhinjski prostor zdravim i prijatnim.

Raznovrsni kuhinjski plastični program možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.