Program za kupatilo

Plastični program za veš

Plastični program za veš

Plastični program za veš je neophodan svakom domu.

Odeća koju nosimo u mnogome govori o nama. Ona pokazuje ne samo naš modni stil, već oslikava i karakter, životne navike, pa čak i posao kojim se bavimo. Imajući ovo u vidu ne čudi što svaki komad biramo sa posebnom pažnjom prilikom odevanja.

Međutim, nakon nošenja nastaje svima dobro poznati problem prljavog veša. Gomilanje garderobe na stolici ili fotelji nimalo nije lep prizor. Čak i ako je u pitanju spavaća soba, u koju ne ulaze vaši gosti, složićete se da razbacana odeća narušava estetiku prostora.

Srećom, problem odlaganja prljavog veša koji čeka da bude opran, kao i čistog koji treba da ispeglate i rasporedite u plakare, možete vrlo lako rešiti pomoću specijalnih proizvoda. Šta obuhvata plastični program za veš otkriva vam Pobeda Compani.

Korpe za prljav veš

Još u davna vreme žene su koristile korpe za veš kako bi lakše odnele garderobu do obližnjeg potoka ili reke da je operu. Bile su izrađene od pruća tako da njihov vek trajanja nije bio dug. Da bi tek u 20. veku dobile moderni dizajn od plastike koji je i danas karakterističan. Široku komercijalnu upotrebu duguju magazinu „Popular Mechanics” u kome je 1930. godine objavljen članak o efikasnosti upotrebe korpe za veš u domaćinstvu.

Plasticni program za ves

Korpe za prljav veš su dizajnirane tako da čuvaju prostor urednim, bez obzira da li ih držite u kupatilu ili spavaćoj sobi. Takođe, pomažu vam u održavanju higijene, jer sprečavaju širenje neprijatnih mirisa sa prljave odeće.

Štipaljke za sušenje veša

Važan plastični program za veš čine i štipaljke. Verovali ili ne, pojavile su se u 19. veku. Naime, Dejvid Smit, izumitelj iz Springfilda, je 1853. godine konstruisao prvu štipaljku koja se sastojala iz dva kraka i male opruge između njih. Pritiskom na krake opruga se savijala obezbeđujući otvaranje, a prestankom dejstva sile kraci su se vraćali u početni položaj. Ovakvu formu imaju i današnji modeli, a obično su izrađene od drveta i plastike.

Drvene štipaljke upijaju vlagu tako da se vremenom deformišu i trule, te postaju lako lomljive. Dodatni problem stvara opruga. Zbog zadržavanja vlage u drvetu ona postepeno rđa, stvarajući pogodno tlo za nastanak tragova na odeći. S obzirom da se fleke od rđe veoma teško skidaju postoji opasnost da vaš omiljeni komad garderobe bude uništen.

Plastične štipaljke mogu se pohvaliti ne samo izuzetnom trajnošću, već i optornošću na vlagu, čime je izbegnuta pojava rđe. Zahvaljujući ovim osobinama imaju širu upotrebu u odnosu na drvene verzije.

Korpe za čist veš

Prljav veš nije jedini problem sa kojim se susrećemo. Sigurni smo da je svako od nas došao makar jednom u situaciju da ne zna gde da smesti osušen veš pre peglanja. U tome vam mogu pomoći korpe za čist veš.

Kako se koriste za slaganje veša nakon pranja, imaju važnu ulogu u organizovanju prostora. Što je posebno značajno kod stanova male kvadrature, kada je potrebno svaki deo sobe, pa i plakara, racionalno iskoristiti. Izrađene su od plastike koja je dovoljno čvrsta da izdrži test vremena, a opet lagana te vam sa garderobom neće biti preteška za nošenje.

Dodatna prednost ogleda se u jednostavnom održavanju. Sve što treba da učinite jeste da ih obrišete suvom krpom pre upotrebe, a povremeno detaljno operate.

Plasticni program za ves

Plastični program za veš vrhunskog kvaliteta, kao i drugi proizvodi od polipropilena za kuću, čekaju vas u bogatoj ponudi Pobeda Compani.