Kuhinjski program

Sušilica za sudove – Najbolji prijatelj vašeg posuđa

sušilica za sudove Pobeda Compani 1

Sušilica za sudove (sušač ili sušilnik za sudove) predstavlja neophodan i esencijalan deo svakog domaćinstva. Praktičnost i funkcionalnost ovog dela kuhinjskog programa je nezamenljiv. Iz više razloga.

Ispratismo 2020. godinu, a nova 2021. godina napokon je stigla. Vreme je praznika, a to znači samo dve stvari. Sa nama je period darivanja i period pune i bogate praznične trpeze! Tradicionalno u Srbiji „švedski sto“ za praznike, između ostalog, obuhvata rusku salatu, zimnicu, pečenje, najlepše mrsne i posne kolače, najraznovrsnije torte… Međutim, „druga strana medalje“ posluženja ića i pića jeste i neminovnost pranja sudova nakon obroka.

Svesni smo da pranje sudova sigurno ne ulazi u TOP 5 vaših omiljenih kućnih aktivnosti. Ali i to se mora obaviti. Verovali ili ne, dizajn, estetika i čistoća sudova igraju veoma važnu ulogu u kompletnom izgledu obroka (kada poslužujete sebe ili gosta). Zato je uvek važno sudove i escajg dobro oprati i osušiti. Sigurno je da nećete uzimati tanjir po tanjir, kašiku po kašiku ili posudu po posudu, i onda ih ponaosob brisati krpom.

Sve što vam je potrebno jeste sušilica za sudove. Čisti i suvi sudovi bez muke, brz problema i bez sekiracije.

Plastična sušilica za sudove je najbolje rešenje

Sušilnik za sudove, u najkraćim crtama, predstavlja kuhinjski dodatak koji pomaže da vaši sudovi ostanu suvi, ali i istovremeno elegantno poređani. Dakle, nije u pitanju nikakav uređaj ili aparat (na šta bi reč „sušilica“ mogla da aludira), već isključivo pomoćni deo vaše trpezarije.

 

Postoje različite vrste sušača sudova, u zavisnosti od veličine, materijala, mogućnosti za sušenje, mesta za njegovo odlaganje i slično. Dok metalnim sušilica „preti“ opasnost od korozije, drveni sušači su podložni su nepotrebnoj vlagi i truljenju. Naravno, tu su i sušilice za sudove od nerđajućeg čelika, ali je u pitanju prilično skupa opcija.

sušilica za sudove Pobeda Compani 2

Iskustvo mnogobrojnih korisnika pokazalo je da je plastična sušilica za sudove najpraktičnije i najekomoničnije rešenje za svaki dom. Nije ni čudo što većina domaćinstva tik do sudopere poseduje jedan plastični sušač sudova. Sušlinici za sudove od plastike su lagani, a istovremeno veoma otporni i izdržljivi. Dizajnirani su za najrazličitije posuđe najrazličitijih dimenzija.

Takođe, plastični sušilnici za sudove su veoma isplativi i prilično dugo traju. Dolaze u najraznovrsnijim bojama i veličinama,(mali, srednji i veliki), a mogu biti i univerzalni. To znači da se oni prilagođavaju vašem budžetu i osećaju za estetiku. Takoreći, za svačiji ukus! Pritom se i veoma jednostavno održavaju, ne mogu da oštete vaše posuđe, garantujući dug životni vek i brzo sušenje sudova.

Prednosti sušača za sudove nad mašinom za pranje sudova

Možda, pod uticajem savremenog potrošačkog i tehnološki pojednostavljenog načina života, dođete u iskušenje da kupite mašinu za pranje sudova. Činjenica jeste da ovi uređaji umeju da olakšaju posao pranja sudova, a veliki broj modela ima i opciju za sušenje nakon pranja.

 

Ne kažemo da mašina za pranje sudova nema svojih prednosti, ali za sušenje posuđa definitivno je bolje rešenje sušilica za sudove.

  • Iako su u velikom broju slučajeva sušilnici za sudove nalaze tik do sudopere (pored, iznad ili ispod), oni ne zauzimaju mnogo prostora za razliku od mašina za pranje sudova. Sušači sudova nisu ni približno veliki kao pomenuti električni aparati. Dakle, plastiče sušilice za sudove su naročito prigodne za manja i srednja domaćinstva;
  • Inicijalni trošak za kupovinu sušilnika za sudove je znatno manji nego za nabavku mašine za pranje sudova. Drugim rečima, sušilice za sudove su jeftinije, ekonomičnije i isplativije rešenje. Dakle, opcija koja mnogo blagonaklonija za vaš novčanik.
  • Sušilica za sudove je energetski efikasnije rešenje od mašine za pranje sudova, jer ne zahteva utrošak struje. Dovoljno je da poređate posuđe i vreme od sat-dva će učiniti svoje.
  • S tim u vezi, troškovi održavanja sušilnika za sudove su mnogo niži od troškova održavanja mašine za sudove. I dok u mašinu za pranje sudova možete staviti ograničen broj komada posuđa, sa sušilicom za sudove to nije slučaj. Kod sušača za sudove postoji unapred dizajniran deo za posuđe. Ali ostatak slobodnog prostora na ovom sušaču možete ekonomično i kreativno iskoristiti za višak sudova različite veličine.

Sušilica za sudove – Pravilna upotreba i redovno pranje

Sušilnik za sudove jeste vaš mali pomoćnik, stoga ga nemojte uzimati zdravo za gotovo. Drugim rečima, neophodno je da ga upotrebljavate na ispravan i pravilan način kako bi mogao dugo da vam služi.

Pre svega, kada ređate sudove u sušilicu, pokušajte da višak vode izbacite iz tanjira, tacni, posuda ili drugog posuđa. U suprotnom, ne samo da će vreme sušenja biti duže, već će i nakon sušenja ovaj višak vode (ili neuklonjene pene od pranja) ostaviti tragove. A to znači da očišćene i suve sudove morate opet da perete. I da sušite.

Nemojte besomučno i nasumično stavljati posuđe u sušilicu bez ikakvog reda ili prostora među komadima posuđa. I sȃma sušilica za sudove ima fabrički ugrađene pregrade između koji treba da stoje sudovi – sa razlogom. Ako sudove ne postavite pravilno u sušilice, čekaćete duplo duže vremena da se osuše. 

sušilica za sudove Pobeda Compani 3

Sušač za sudove nije mesto za trajno odlaganje sudova, već je samo privremeno „stanište“ vašeg posuđa. Drugim rečima, kada sudovi budu kompletno suvi, vratite ih na svoje mesto, gde ih inače odlažete (u ormarić ili fioku). Dakle, nemojte da budete lenji i da ostavljate sudove, čak i nakon što se osuše, u sušilniku. Jer, pogađate – na ovaj način se vaši sudovi nikada neće osušiti!

 

Na kraju krajeva, sušilnik za sudove je neophodno redovno čistiti, prati i održavati. Odvojite sve delove ovog sušilnika, očistite ih čistim sunđerom i sapunom, isperite i napokon ostavite i samu sušilicu za sudove da se osuši. Na taj način sigurno produžavate životni vek ovom dodatku uz nemogućnost stvaranja prljavštine, mrlja i fleka koji, povratno, mogu oštetiti vašem posuđu.

Pobeda Compani – Nabavite sušilicu za sudove po svojoj meri!

Kao što možemo da vidimo, sušilica za sudove poseduje brojne pogodnosti i nije dodatak koji samo zauzima prostor u kuhinji. Naprotiv. Videli smo i da su plastične sušilice za sudove savršen izbor iz većeg broja razloga. Uz pravilnu upotrebu i redovno čišćenje, sigurno je da ćete na jedan sušač za sudove moći da se oslonite duži vremenski period.

Ukoliko želite da kupite najkvalitetnije i najekonomičnije sušilice za sudove na našem tržištu, sa dugim vekom trajanja, onda je Pobeda Compani prava adresa za vas!

Kod nas možete pronaći najveći broj korisnih i nezamenljivih kuhinjskih artikala, među kojima su veliki sušilnik za sudove i mali sušilnik za sudove. Uz to, nudimo vam, po najpovoljnijim cenama, fantastični i neodoljivi sušilnik za escajg, kao i posebnu posudu za escajg.

Naši ergonomični plastični kuhinjski proizvodi su laki, reciklabilni, otporni i izdržljivi, dok su boje ravnomerne i postojane. I što je najvažnije, svaki artikal Pobede Compani je bezbedan za upotrebu za sve članove porodice, jer ne otpušta bilo kakve štetne i toksične hemikalije.

Neka se vaše posuđe sija kao prvi put kada ste ga ugledali. Pobeda Compani će vam pomoći da vaši sudovi uvek budu čisti i suvi.

1 thoughts on “Sušilica za sudove – Najbolji prijatelj vašeg posuđa

Ostavite odgovor