Kuhinjski program

Čaše sa slamčicom

Čaše sa slamčicom

Čaše sa slamčicom jedan su od najpopularnijih plastičnih proizvoda za domaćinstvo.

Od prvih verzija za jednokratnu upotrebu, preko promotivnih proizvoda, pa do savremenih modela – plastične čaše imaju dugu istoriju.

Zahvaljujući razvoju tehnologije, čaše su, poput svih proizvoda od plastike, usavršavane. Danas na tržištu postoje različiti modeli koji zadovoljavaju potrebe svih korisnika. Među njima se izdvajaju čaše sa slamčicom.

Dizajnirane su tako da objedinjuju klasične plastične čaše i slamčice. Njihova kompaktna forma pruža niz prednosti. Koje su najznačajnije otkriva vam Pobeda Compani.

Čaše sa slamčicom čuvaju vaše zube

Ova vrsta čaša spada u važne plastične proizvode za bebe. Ima ključnu ulogu u odvikavanju od sisanja i učenja pijenja iz čaša.

Sposobnost sisanja javlja se već u fazi fetalnog života. Sisanje je, takođe, svojevrstan trening za bebina usta, jezik i mišiće lica. Na taj način beba se sprema za privikavanje na čvrstu hranu. Vremenom, refleks sisanja nestaje i zamenjuje ga trening ispijanja iz čaša.

Ukoliko sisanje potraje duže od normalnog, može imati negativan efekat na zube mališana koji počinju da niču. Imajući ovo u vidu bitno je na vreme krenuti sa upotrebom čaše sa slamčicom. Pravilno pijenje iz čaše sa slamkom ne izaziva rizik od malokluzije. Odnosno, nepravilnog položaja zuba.

Čaše sa slamčicom čuvaju zube i u kasnijim godinama života. Naime, slamčica sprečava direktan kontakt zuba sa napitkom. Samim tim smanjena je mogućnost pojave mrlja na zubima koje mogu nastati usled dugotrajnog izlaganja tamno obojenim pićima.

Čaše sa slamčicom - Pobeda Compani

S obzirom da nema direktnog kontakta između tečnosti i zuba manja je verovatnoća da će se bakterije i šećerne supstance zalepiti na zubima. To znači da ove čaše štite zube i od pojave karijesa. Posebno ako niste u mogućnosti da operete zube odmah nakon konzumiranja napitka.

Pijenje kroz slamku pomoći će vašoj bebi da nauči da govori

Vežbanje mišića lica, usta, kao i pravilno disanje i uzimanje zalogaja utiču na razvoj govora deteta. Kada pije kroz slamčicu, odojče mora da zahvati ceo govorni aparat. Takva praksa je od neprocenjivog značaja kada beba počne da priča.

Čaše sa slamčicom obezbeđuju veću udobnost

Kada pijete pravo iz čaše, morate je okrenuti prema licu. To povećava rizik od izlivanja. Korišćenje čaše sa slamčicom olakšava ispijanje pića bez naginjanja previše. Zbog toga se njihova upotreba naročito preporučuje osobama sa motoričkim poremećajima, poremećajima snage i poremećajima gutanja.

Viši nivo bezbednosti – Čaše sa slamčicom

Čaše sa slamčicom pružaju potpunu kontrolu nad količinom tečnosti koju unosite. Time smanjuju rizik od gušenja. Ujedno, eliminišu mogućnost opekotina od vrućih napitaka.

Bezbednost upotrebe garantuje materijal od kog su izrađene. U pitanju je polipropilen, tj. specijalna vrsta plastike. Za razliku od drugih, ona ne sadrži štetne materije, uključujući i bisfenol A (BPA).

Polipropilen ne apsorbuje vodu, niti plesni i bakterije. Ove karakteristike obezbeđuju da čaše i nakon višegodišnjeg korišćenja neće promeniti svoju strukturu i postati pogodno tlo za zadržavanje plesni i bakterija. Upravo zato spadaju u zdrave proizvode od plastike.

Plastične čaše sa slamčicom vrhunskog kvaliteta, kao i ostalu plastiku za domaćinstvo, možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.