Plastični proizvodi

Ofingeri od plastike i organizacija prostora

Ofingeri od plastike

Ofingeri od plastike mogu biti vaš najbolji saveznik pri organizaciji prostora, garderobera ili ormara za odeću.

Ofinger ili vešalica za odeću predstavlja uređaj za odlaganje garderobe, koji dolazi u više različitih oblika. Tako, ofingere od plastike možemo pronaći u obliku ljudskih ramena – što je i najčešći oblik. Specijalno je dizajniran da olakša kačenje kaputa, jakne, džempera, košulje, bluze ili haljine, na način koji sprečava nabore i gužvanje odeće. Obično poseduje i donju šipku za kačenje pantalona ili suknji. Drugi, kasnije patentiran oblik ofingera poseduje stezaljku za kačenje pantalona ili suknji.

Ofinger za odeću je prvobitno dizajniran kako bi omogućio ljudima brz pristup odeći. Koristio se kako bi se odeća održala suvom i bez nabora. Ubrzo nakon toga, ljudi su počeli da koriste ofingere u svojim garderoberima, kako bi odeća bila i uredno odložena.

Kako su nastali ofingeri, od kojih materijala se izrađuju i zašto su ofingeri od plastike najpopularniji izbor otkrivamo u narednim redovima.

Kako su nastali ofingeri od plastike?

Američki predsednik Tomas Džeferson je bio poznat po tome što je u svom ormaru u Montičelu imao uređaj za kačenje odeće. Međutim, današnja najčešće korišćena vrsta vešalica u obliku ramena, inspirisana je kukom za kaput koju je 1869. godine izumeo O. A.

Ofingeri od plastike

Zaposleni kompanije Timberlake Wire and Novelty, Albert J. Parkhouse iz Džeksona, takođe je zaslužan za pronalazak. Priča kaže da je jednog jutra 1903. godine Parkhaus stigao na posao i otkrio da su sve kuke za kapute zauzete. Iznerviran, uzeo je komad žice, savio ga u oblik koji bismo danas prepoznali i okačio svoj kaput.

Godine 1906. Meyer May, muška konfekcija iz Grand Rapidsa u Mičigenu, postao je prvi prodavac koji je izložio svoju robu na vešalicama.

Ofingeri se mogu napraviti od drveta, žice, plastike, ređe od gume i drugih materijala. Neki su obavijeni finim materijalima, kao što je saten, za skupu odeću, donji veš i elegantne haljine. Mekana, plišana podloga je namenjena da zaštiti odeću od udubljenja na ramenima koje mogu da naprave žičane vešalice.

Na kraju su napravljene i vešalice za odeću koje i danas poznajemo – ofingeri od plastike. Oni su najekonomičnija, najjednostavnija i najpraktičnija verzija ofingera. Odgovaraju praktično svima, a mogu se pronaći u gotovo svim domaćinstvima u našoj državi. Popularnost plastičnih ofingera ogleda se i u činjenici da ne zahtevaju posebno održavanje, dok u isto vreme bezbedno pomažu da odložite odeću.

Vrste ofingera za odlaganje garderobe

Osim podele ofingera po obliku u kom dolaze, ove “uređaje“ možemo podeliti i prema materijalu od kojeg su sačinjeni. Tako razlikujemo tri osnovne vrste.

Prva su žičane vešalice, odnosno žičani ofingeri. Oni poseduju jednostavnu petlju od žice, a najčešće se radi o čeličnoj konstrukciji. Dolazi u obliku spljoštenog trougla koji ima kuku na vrhu.

Druga vrsta ofingera svakako su drveni ofingeri. Sastoje se od ravnog komada drveta isečenog u obliku bumeranga, sa brušenim ivicama, kako bi se sprečilo oštećenje odeće. Obično dolazi sa metalnom kukom, koja služi za kačenje ofingera. Neki drveni ofingeri imaju zaobljenu šipku na vrhu i ravnu na dnu, formirajući trougao, radi jednostavnije upotrebe i višestrukog korišćenja.

Treća vrsta i najčešće korišćena u današnjem svetu su plastični ofingeri, koji uglavnom imitiraju oblik ili žičane ili drvene vešalice. Plastične vešalice se proizvode i u manjim veličinama da bi se prilagodile oblicima dečije odeće. Samim tim, one su svestraniji izbor.

Ofingeri od plastike – Gde ih možete pronaći?

Ukoliko želite da organizujete svoj prostor i garderobu, plastični ofingeri su najbolji izbor za vas.

Najkvalitentije plastične ofingere za vaš dom možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Osim toga, kod nas ćete pronaći i ostale elemente pametne organizacije prostora – plastične kutije, samolepljive kukice, držači čizama i slično.

Ofingeri od plastike

Za više informacija o proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.