Plastični proizvodi

Zašto je plastična hranilica za piliće najbolji izbor?

hranilica za pilice

Hranilica za piliće je neophodno sredstvo u uzgoju pilića.

Gajenje, odnosno tov, pilića podrazumeva držanje, hranjenje, napajanje i zaštitu zdravlja pilića. Iako nije zahtevan posao, čak ni za početnike, pojedini uslovi se moraju ispuniti kako biste dobili kvalitetno pileće meso.

Imajte u vidu da kvalitet pilećeg mesa zavisi od uslova držanja i dužine tova, ali i od načina ishrane i vrste hrane. Zbog toga je neophodno, pre nego što krenete sa uzgojem, da obezbedite dobar prostor u kojem ćete piliće čuvati. Pored održavanja higijene morate voditi računa i o izboru adekvatne opreme u tom prostoru. Jedna od ključnih jeste hranilica za piliće.

Kada je nastala hranilica za piliće?

Živina je oduvek predstavljala jednu od osnovnih izvora hrane, pa možemo slobodno da kažemo da je uzgoj pilića star više vekova. Međutim, oprema za tov je novijeg datuma.

hranilica za pilice

U početku pilići, kao i kokoške i petlovi, su hranjeni u dvorištu. Pri čemu su im kukuruz i druge žitarice bacani na zemlju 2 puta dnevno. Sredinom 19. veka, pilići su držani u malim jatima na farmama, pa je počeo i organizovani način hranjenja. Nažalost, kao hranilica i pojilica za piliće služili su predmeti iz domaćinstva – stare saksije, stara korita, lonci koji više nisu za pripremu hrane isl.

Krajem 19. i početkom 20. veka došlo je do razvoja inudstrije što je uticalo i na poljoprivredu. Napredak u tovu pilića podrazumevao je, pre svega, unapređivanje načina prehrane tako da je došlo do otkrića novih sojeva hrane, kao i do konstruisanja prve hranilice kružnog oblika za kontrolisanu ishranu.

Koje su prednosti upotrebe hranilica za piliće?

Hranilice su dizajnirane tako da kroz proreze propuštaju dovoljno hrane za gladne piliće. Na taj način je obezbeđen lak pristup, bez nepotrebnog rasipanja. Naime, hranilice su veoma stabilne, te ne postoji opasnost da će ih navala pilića oboriti i rasuti hranu po zemlji, što je bio čest slučaj u davna vremena kada su upotrebljavane neadekvatne posude.

Osim nepotrebog trošenja, hranilica za piliće čuva čistoću hrane. Zahvaljujući konstrukciji minimizira štetu od nepredvidivog vremena i održava sadržaj unutra suvim. Takođe, ne dozvoljava pilićima da stoje u posudama za hranjenje čime je eliminisana pojava bakterija, mikroba i klica u hrani, pa možemo slobodno da kažemo da indirektno čuva i zdravlje pilića.

Kako farme često privlače uljeze, poput pacova, rakuna i drugih štetočina, hranilice štite hranu, jer im onemogućavaju pristup.

Zašto su plastične hranilice za piliće najbolji izbor?

Hranilice za piliće se danas, obično, izrađuju od metala i plastike. Metalni modeli, naizgled deluju otpornije, a zapravo su podložni rđi. Zato stručnjaci savetuju da kupujete isključivo plastične verzije.

Ove hranilice se prave od najkvalitetnije plastike koja ne sadrži bisfenol-A (BPA) i druge opasne materije, te nema rizika da ćete ugroziti zdravlje kako pilića, tako i vas samih kada pripremate jela od njih. Ujedno, odlikuje ih visoka otpornost na temperaturu i padove, čime je zagarantovana dugogodišnja upotreba.

hranilica za pilice

Plastične hranilice, kao i pojilice, za piliće vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čeka i raznovrsni kuhinjski plastični program, proizvodi za održavanje doma, police za odlaganje i kutije za skladištenje stvari, kao i sve od plastike za vašu baštu.