Plastični proizvodi

Kako odabrati kutije za skladištenje stvari?

Kutije za skladištenje stvari

Kutije za skladištenje stvari su neophone svakom domaćinstvu.

Biilo da se radi o dečijoj ili spavaćoj sobi, hodniku ili kupatilu – plastične kutije su nezamenjivo sredstvo za čuvanje različitih stvari. Napravljene su od najkvalitetnije plastike tako da obezbeđuju dugotrajnu upotrebu. Ne samo da su izdržljive, već su i otporne na različite vremenske prilike, te ih možete koristiti na teresi, u vlažnom podrumu, pa i u dvorištu.

Mnoge kutije su konzistentnih dimenzija. Što znači da savršeno odgovaraju jedna drugoj, te ih lako možete slagati zajedno. Na taj način je obezbeđena ušteda u prostoru kada ih ne koristite.

Prednosti plastičnih kutija, zaista, su ogromne. Dovoljno je da pogledate naslaganu garderobu koju trenutno ne nosite, posteljinu ili dečije igračke i da shvatite da bez ovih malih organizatora ne biste imali savršeno uređen dom. Zbog toga vam Pobeda Compani daje savete kako da odaberete kutije za skladištenje stvari.

Kutije za skladištenje stvari u kuhinji

Kutije su obavezni kuhinjski plastični program. Zapravo, od njih zavisi da li će se pojedine namirnice pokvariti ili ne. Tu, pre svega, spadaju žitarice.

Kutije za skladištenje stvari

Čuvanje žitarica u originalnoj kutiji, nakon otvaranja, je ravno katastrofi. Najbolje rešenje jesu namenske kutije za njih koje im obezbeđuju svežinu. Takođe, preporučljivo da orašaste plodove i grickalice čuvate u kutiji sa čvrstim poklopcem kako ne bi došli u kontakt sa vazduhom ili vlagom.

Ukoliko ste ljubitelj domaćih supa ili čorbi neka se u vašoj kuhinji nađu plastične posude za mikrotalasnu sa poklopcem. Ne samo da ćete ih koristiti za brzo zagrevanje obroka, već vam mogu poslužiti kao kutije za čuvanje pripremeljene hrane u frižideru ili zamrzivaču.

Svaka od ovih kutija napravljena je od polipropilena. S obzirom da je u pitanju najzdravija vrsta plastike koja ne sadrži BPA ili bilo koja štetna jedinjenja ne morate da brinete da li će hrana u njima postati kontaminirana.

Kutije za skladištenje stvari u kupatilu

Kupatilo je najmanja prostorija u domu, pa svaki cm njegove površine treba praktično iskoristiti. Ormarići ispod lavaboa i na ogledalu čine dragocenu pomoć u tome, ali nisu dovoljni. Posebno ne za velike, habaste, stvari, poput hemikalija za čišćenje, praškova, sunđera, toalet papira i drugih potrepština neophodnih svakom domaćinstvu.

Plastične kutije su najbolje rešenje za ovaj deo doma. Razlog leži u činjenici da je plastika vodootporna te neće uhvatiti buđ zbog vlage koja je česta u kupatilu. Kada kutije pokvasite dovoljno je da ih obrišete suvom krpom, pri čemu će sadržaj u njima ostati zaštićen.

Kutije za skladištenje stvari u dečijoj i spavaćoj sobi

Nedovoljno prostora u plakaru je jedan od najčešćih problema sa kojim se susreće gotova svaka porodica. Ma koliko se trudili da stvari u njemu držite pod kotrolom i da svu staru garderobu poklanjete, pitanje šta učiniti sa odećom koja je van sezone ostaje. U tome vam mogu pomoći plastične kutije za skladištenje stvari.

Kutije za skladištenje stvari

Dostupne su u različitim veličinama tako da ćete lako pronaći dimenzije koje su vam potrebne. Dok se svojim diskretnim dizajnom odlično uklapaju u prostor, a možete ih držati i ispod kreveta, daleko od pogleda ukućana.

I dok je u spavaćoj sobi višak gaarderobe najveći problem, u dečijoj su to razbacane igračke. Preko dana, svakako, one ne predstavljaju smetnju na podu jer služe za zabavu mališana. Međutim, u toku noći mogu da izazovu povrede, pa i padove. Da biste izbegli nezgode, a ujedno soba vaše deca bila uredna, tu su kutije za čuvanje igračaka.

Po polasku u školu obavezno dodajte i kutiju za odlaganje školskog pribora.

Veliki izbor plastičnih kutija možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.