Program za kupatilo

Kadice za bebe – Kako odabrati pravu?

Kadice za bebe

Kadice za bebe su neophodni kupatilski plastični program u svakoj porodici sa decom.

Odgajanje deteta predstavlja pravi izazov za roditelje. Naročito kada se u prvim danima po dolasku iz porodilišta suočite sa promenom pelena i balicama od mleka. Sigurni smo da ćete tek tada uvideti koliki značaj ima kupanje za mališana.

Međutim, kada se po prvi put upustite u ovaj posao shvatićete da, ma koliko bile male, bebe ne možete sami da držite. Ne samo da su nemirne tokom kupanja, već mnoge negoduju kada dođu u dodir sa vodom. Srećom, uz malu pomoć kadice za bebe kupanje će postati uživanje kako za vas tako i za vašeg mališana.

Da li vam je, zaista, potrebno korito za kupanje?

Pojedini roditelji se odlučuju da svoje dete kupaju u kupatilu nad lavaboom ili u kadi. Neki čak koriste sudoperu u kuhinji za to. U oba slučaja prave veliku grešku. Ne samo da ovi prostori nisu predviđeni za kupanje bebe, već nisu nimalo bezbedni.

Kadice za bebe su dizajnirane tako da pružaju potporu malenom telu, te ne postoji opasnost od klizanja, niti ulaska vode u nos i usta. Ergonomska forma obezbeđuje potpunu udobnost mališanima, pretvarajući kupanje u prijatni doživljaj.

S obzirom da su kadice, baš kao i svi plastični proizvodi za bebe, napravljene od kvalitetne plastike koja ne sadrži nikakve štetne materije, potpuno su bezbedne za vašeg mališana. Dok izuzetna otpornost garantuje dugi vek trajanja.

Kadice za bebe

Upotreba kadice ne samo da čini posao lakšim, već čuva i zdravlje roditelja, jer se ne morate saginjati i držati kičmu u nepravilnom položaju. Dodatna prednost se ogleda u praktičnost. Naime, možete ih postaviti gde vama odgovara – na pod, u kadu ili, pak, u sobu, ako je vaše kupatilo previše hladno.

Vrste kadica za bebe

Postoji nekoliko različitih stilova kadica za bebe. Izbor zavisi od uzrasta, ali i od mesta gde planirate da kupate bebu i koliko prostora imate.

Standardne kadice za bebe dolaze sa anatomski oblikovanim dodacima koji obezbeđuju pravilan položaj bebe u ležećem položaju. Pojedini modeli imaju i rukohvate tako da ih možete koristiti za kupanje bebe starije od 6 meseci.

Posebnu vrstu čine sklopive kadice. Kompaktne su forme sa sklopivom bazom tako da ne zauzimaju puno prostora pri odlaganju. Naročito su pogodne za male stanove.

Uspravne kadice izgledom podsećaju na dubak, a namenjene su za kupanje bebe u kadi ili tuš kabini. Zahvaljujući okruglom dizajnu možete da priđete mališanu sa svih strana, dok naslon pruža potporu bebinim leđima.

Kako izabrati kadicu za bebe?

Prilikom izbora kadice za bebe morate obratiti pažnju na nekoliko stvari. Pre svega, ivice treba da budu zaobljene kako biste sprečili ogrebotine. Preporučljivo je da ima i neklizajuću površinu na dnu, kako iznutra, tako i spolja.

Druga važna karakteristika jeste veličina. Imajte u vidu da bebe brzo rastu. Da biste za par meseci izbegli kupovinu nove, veće, izaberite model koji je prilagodljiv.

Kadice za bebe napravljene od vrhunske plastike možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čekaju i noše i adapteri za WC šolje za vaše mališane.