Plastični proizvodi

Kašika za obuvanje – Važan pomagač u svakom domu

Kašika za obuvanje

Kašika za obuvanje predstavlja svojevrsni alat za obuvanje obuće. Sastoji se od tanke drške dizajnirane tako da se širi na drugom kraju omogućavajući ljudima da lako uvuku nogu u cipelu. Sve to bez savijanja pete i prstiju.

Prema mišljenju mnogih istoričara kašika za obuću je stara gotovo koliko i cipele. Ipak, prvi zvanični zapisi o njenoj upotrebi potiču iz 15. veka. Naime, u Engleskoj bogati društveni slojevi koristili su spravu koju su nazivali “schoying horne”. Što u bukvalnom prevodu znači “rog za cipele”.

Upotreba se vrlo brzo proširila na sve krajeve zemlje, kao i na različite društvene slojeve. Tako je engleska kraljica Elizabeta I Tjudor za samo 4 godine naručila da joj obućari i kovači izrade 22 komada kašika za obuvanje. S obzirom na veliki broj, smatra se da one nisu bile namenjene samo za ličnu upotrebu kraljice, već i za njene dvorjane i poslugu.

U narednom veku, ovaj maleni alat dobio je i dekorativni karakter. Izrađivan je od najfinijeg materijala, zatim ukrašavan crtežima raznih motiva i gravurama sa imenima vlasnika.

Zašto je kašika za obuvanje važna u svakom domu otkriva vam Pobeda Compani.

Kašike za obuvanje čuvaju obuću

Baš kao što držači za čizme obezbeđuju pravilni položaj, tako kašike za obuvanje pomažu da cipele zadrže svoj oblik.

Kašika za obuvanje

Neretko, obuću navlačimo u brzini, ne vodeći pri tom računa da li smo petom nagazili zadnji deo ili su se prsti našli u nepravilan položaj. Ove greške mogu da dovedu do cepanja materijala u unustrašnjosti, oštećenja vrhova kod salonki, kidanja kaiševa na sandalama ili, pak, presavijanje u predelu sastavljanja. Čak i ako oštećenja nisu jasno vidljiva, neadekavno obuvanje značajno skraćuje vek trajanja.

Da biste sačuvali svoj omiljeni par neophodna je upotreba kašike za cipele. Posebno se preporučuje kod skupih, dizajniranih komada i medicinske obuće.

Kašika za obuvanje je neophodna ljudima sa ograničenim kretanjem

Iako mnogi kašike za cipele koriste samo kada su u gužvi, kako bi uštedili vreme u spremanju, nemojte da zaboravite na njihov značaj u očuvanju zdravlja.

Savijanje prilikom obuvanja starijim i gojaznim ljudima predstavlja veliki problem, pa im je potrebna mala pomoć u ovoj skvakodnevnoj rutini.

Takođe, kašika za obuvanje neophodna je i osobama koje pate od bolesti kičmenog stuba, artritisa, bolova u zglobovima i drugih tegoba koje ograničavaju kretanje i normalno funkcionisanje. U pojednim slučajevima bolesti srca mogu da izazovu problem sa ravnotežom. Naglo saginjanje kod ovih pacijenata predstavlja opasnost po zdravlje.

Koko odabrati pravu?

Kašike dolaze u svim dužinama i napravljene su od različitih materijala. Ranijih godina u upotrebi su bili isključivo modeli od drveta i metala, dok danas sve više se sreću kao plastični proizvodi. Razlozi za to su brojni.

Pre svega, napravljene su od polipropilena. Kako je u pitanju najkvalitetnija vrsta plastike, koja je po svojstvima tvrđa od metala. Garantovana je izdržljivost, pa ne morate brinuti da li će se vaša kašika za obuću ubrzo nakon kupovine polomiti.

Kašika za obuću, Pobeda Compani

Izuzetna fleksibilnost pruža lako navlačenje čak i obuće koja je proizvedena od veoma tvrdog materijala, dok lagana struktura omogućava da je ponesete svugde sa sobom. Bez obzira da li želite da obujete patike kad krenete kući s posla ili nakon treninga – plastična kašika neće zauzeti puno prostora u torbi ili rancu.

Najkvalitetnihe kašike za obuću atraktivnog dizajna možete pronaći u ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čeka celokupni asortiman za kuću, kao što su plastični ofingeri, police za odlaganje, posude za pse i mačke

 

Ostavite odgovor