Kuhinjski program

Plastični program za slavsku trpezu

Plastični program za slavsku trpezu

Plastični program za slavsku trpezu olakšaće vam pripremu i posluživanje ukusnih đakonija.

Tokom bogate istorije srpski narod je razvio brojne običaje. U najznačajnije spadaju oni koji se vezuju za krsnu slavu.

Iako se sa sigurnošću ne može potvrditi kada je započela tradicija slave jedno je sigurno – ona čuva našu kulturu, istorijsko nasleđe, pa i porodični identitet. Naime, slava se vekovima prenosila sa kolena na koleno. Zahvaljujući nasleđivanju omogućeno je očuvanje porodičnih veza, jer neretko su Srbi u davna vremena menjali svoja prezimena, ali ne i slavu.

Ujedno, slave su u prošlosti bile prilika da se rodbina i prijatelji okupe nakon sezone radova u polju. Danas, mnogi običaji u Srbiji su iskorenjeni, ali je proslava slave zadržana. Zapravo, ona se, nakon Uskrsa i Božića, smatra treći najvažnijim praznikom, te ne čudi što se sprema bogata trpeza.

S obzirom da dolaskom jeseni počinje intenzivni period slava Pobeda Compani vam otkriva neophodni plastični program za slavsku trpezu.

Plastični program za pripremu slavske trpeze

Glavni običaj vezan za slavu jeste priprema slavskog kolača. U pitanju je specijalni hleb koji je raskošno ukrašen figurama od testa. Na njemu se, pre svega, nalaze simboli vere, kao što su krst i pečat sa natpisom IS HS NI KA. Zatim, detalji koji simbolizuju blagostanje. Tu spadaju voćni plodovi i žito, kao simboli želje za rodnom godinom, bure vina i vekna hleba kao simboli želje za izobiljem, knjiga označava želju za uspehom…

Plastični program za slavsku trpezu

Za mešenje slavskog kolača morate, najpre, da prosejete brašno. To znači da je sito prvi važni element kada je u pitanju plastični program za slavsku trpezu.

Da biste odredili pravu meru brašna potrebna vam je merica. Nju ćete koristiti i kasnije za pripremu poslastica. Dok će vam kuhinjska špatula olakšati ravnomerno razmazivanje fila na torti. Samim tim, ubrzaće spremanje slavskih đakonija.

Važan deo čine i plastične daske za sečenje. Bez njih nećete moći precizno da izrežete meso, povrće, kao ni namirnice za predjelo.

Plastični program za slavsku trpezu koji će sačuvati svežinu hrane

Priprema jela za slavu je obiman posao. S obzirom da je nemoguće obaviti sve u jednom danu jela se spremaju nekoliko dana pre datuma. Zbog toga je važno da imate odgovarajuće posude u kojima ćete sačuvati hranu od kvarenja.

Najbolji izbor jesu plastični modeli sa poklopcem. Lagane su forme tako da svojom težinom ne opterećuju police u frižideru. Dok različite veličine i oblici vam omogućavaju da iskoristite prostor u njima na najbolji način.

Plastične posude napravljene su od plastile koja ne sadrži BPA i druga štetna jedinjenja, te morate brinuti da će hrana u njima upiti materije koje mogu da naruše zdravlje.

Plastični program za slavsku trpezu

Nemojte da zaboravite na zvono za tortu, koje štiti nežnu strukturu najvažnije poslastice.

Plastični program za posluživanje na slavskoj trpezi

Pšenica je simbol Vaskrsenja Hristovog, pa je pored slavskog kolača, žito drugi važni deo slave. Zato vam je neophodna i odgovarajuća tacna za žito koja se nakon posluženja gostiju smešta uz slavsku sveću.

Plastični program za slavsku trpezu

Plastični poslužavnici fino dekorisani pomoći će vam da prenesete posluženje iz kuhinje do stola. Ujedno, poslužiće kao savršeni dekor na trpezi.

Plastični program za slavsku trpezu pronaći ćete u bogatoj ponudi Pobeda Compani.