Oprema za kućne ljubimce

Plastični proizvodi za ljubimce

Plastični proizvodi za ljubimce

Plastični proizvodi za ljubimce obavezni su pribor vašim četvornožnim prijateljima.

Ljubav psa i mačke ne može se ni sa čim porediti. Od veselog mahanja repom kada vas ugledaju na ulaznim vratima, pa do predenja dok sede u vašem krilu – njihova naklonost, zaista, je posebna.

Sigurni smo da će se svi vlasnici ljubimaca složiti da oni svaki trenutak ispunjavaju radošću. Ma koliko bili umorni, tužni ili nervozni, dovoljan je jedan pogled na oči koje vas gledaju sa neizmernom ljubavlju i toplinom, te da zaboravite na sve probleme. Čak i kada nikoga nema u blizini da vam pruži utehu, kućni ljubimci su uvek tu za vas, kao najodaniji prijatelji.

Verovali ili ne, životinje, posebno psi i mačke, mogu da utiču i na vaše telo, smanjujući stres, anksioznost i depresiju. Šetnje i igre sa njima podstiču vlasnike na fizičku aktivnost, te blagotvorno deluju i na kardiovaskularno zdravlje.

Deljenje života sa psima i mačama, takođe, uči nas kako da budemo brižniji, odgovorniji, bolji. Kao ravnopravni članovi naše porodice imamo obavezu da se staramo o njima i vodimo brigu o njihovim potrebama.

Imajući ovo u vidu Pobeda Compani vam otkriva koji su najvažniji plastični proizvodi za ljubimce.

Posude za pse i mačke

Ishrana ima veliki uticaj na zdravlje životinja. Ona podrazumeva ne samo redovne obroke, izbor adekvatne hrane, već i na koji način je servirana.

Plastični proizvodi za ljubimce

 

Mnogi toga nisu svesni, te kao činije za kućne ljubimce koriste staro posuđe, plastičnu ambalažu od sladoleda ili drugih proizvoda, pa čak glinene posude. Njihova upotrebe može ozbiljno da ugrozi zdravlje, jer sadrže štetne materije koje mogu da dospeju u hranu i vodu, a odatle i u organizam životinja. Zbog toga stručnjaci savetuju da koristite isključivo posude koje su specijalno namenjenje za hranjenje kućnih ljubimaca.

Posude za vodu i hranu dostupne su u različitim ne samo veličinama i oblicima, već i materijalima. Keramički modeli često privlače pažnju vlasnika atraktivnim dizajnom. Međutim, morate znati da su lako lomljive, te sa njima treba biti obazriv.

Posude od nerđajućeg čelika su izdržljive, praktične, ali su pogodne samo za suvu hranu. Razlog leži u činjenici da se na njima lako nakuplja kamenac iz vode koji se teško čisti. Dodatni problem jeste da materijal ima tendenciju zadržavanja ostataka vlažne hrane što pogoduje razvoju bakterija.

Plastični proizvodi za ljubimce namenjeni za ishranu najbolji su izbor. Ove posude napravljene su od polipropilena. U pitanju je posebna vrsta plastike koja ne sadrži bisfenol A, niti bilo koje drugo štetno jedinjenje, te se opravdano naziva „zdravom plastikom“. Pored visoke bezbednosti, karakteriše je i izuzetna termička sposobnost. Što znači da plastične posude vašeg ljubimca možete prati i u mašini za sudove.

Plastični proizvodi za ljubimce za održavanje higijene

I dok pse morate redovno da izvodite u šetnju kako bi obavili svoje fiziološke potrebe, mačkama treba da obezbedite toalet u svom domu.

Iako postoje različite verzije stručnjaci savetuju upotrebu tzv. zatvorenih modela. Odnosno, modela sa poklopcem na kome je otvor. Zahvaljujući takvom dizajnu mačkama je obezbeđeno nesmetano korišćenje, ali je sprečeno da šapama seju posip van, što je čest slučaj kod otvorenih modela.

Ovaj plastični toalet za mačke je dobra opcija ako u svom domu čuvate i pse. Poklopac onemogućava psima da njuškaju po posipu. Na taj način čuva njihovo zdravlje, jer eliminiše opasnost od infekcija, stomačnih tegoba i drugih problema. Ujedno, drži prostor čistim.

Plastični proizvodi za ljubimce

Plastični program za kućne ljubimce vrhunskog kvaliteta možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.