Plastični proizvodi

Podmetači za sapun

Podmetači za sapun

Podmetači za sapun neophodan su detalj u svakom kupatilu.

Potreba za čistoćom i higijenom od davnina je izražena kod ljudi. To potvrđuju i istorijska nalazišta na teritoriji današnjeg Pakistana koja potiču iz 2700. godine pre Nove ere. Ona su služila za pranje tela, ali i pročišćavanje duše. Ujedno, predstvaljala su mesta za druženje.

Danas, kupatila svojim dizajnom i elementima obezbeđuju ne samo visok nivo higijene, već i odmor i relaksaciju. Zapravo su prave male oaze mira u kojima se opuštamo nakon napornog dana, oslobađamo stresa i problema koje nam donosi svakodnevica.

Međutim, da bi kupatilo bilo, zaista, funkcionalno nije dovoljno da izaberete kvalitetnu sanitariju i kupatilski nameštaj. Nemojte da zaboravite da niz sitnih detalja doprinose lepoti, ali i upotrebi ove prostorije. Podmetači za sapun su jedna od sitnica na koju treba da obratite pažnju.

Kada su nastali podmetači za sapun?

Sa pojavom prvih kupatila, javili su se i prvi sapuni, pa je bilo neophodno osmisliti način na koji će se oni čuvati do naredne upotrebe. Prvi pisani podaci o podmetačima za sapune datiraju iz 7. veka, a govore da je upravo ovim predmetom ubijen vizantijski car Konstans II Pogonat.

Ipak, za modele kakve danas poznajemo moralo je da protekne još 12 vekova. Podmetači su se pojavili uporedo sa prvim lavaboima i u početku su bili njihov sastavni deo. Krajem 19. veka postali su zasebni proizvodi. Pravljeni od porcelana koji je ručno oslikavan raznim motivima, tako da su bili prava mala umetnička dela.

Tokom Prvog svetskog rata razvijene su metalne verzije, koje su omogućavale praktičniju upotrebu. Vremenom, pojavljivale su se nove verzije napravljenje u različitim oblicima i od različitih materijala, kao što su plastika, keramika, metal, staklo, pa i bambus.

Na šta treba da obratite pažnju prilikom izbora podmetača za sapun?

Iako estetska komponenta igra važnu ulogu, podmetači za sapune moraju da ispune odgovarajuće uslove da bi obezbedili nesmetanu svakodnevnu upotrebu.

Podmetači za sapun

S obzirom da je u pitanju posuda u koju se stavlja sapun da se osuši nakon korišćenja treba da bude tako dizajnirana da sprečava otapanje i nepotrebno trošenje sapuna. “Ventilacija” se obično postiže rešetkastim dnom ili specijalnom formom donje površine u vidu udubljenja ili rebrastih ispupčenja.

Druga važna karakteristika jeste stabilnost sapuna. Svojim oblikom moraju da obezbede da sapun ostane na mestu, a da ne sklizne na pod i time ugrozi zdravlje ukućana.

Zašto su plastični podemetači za sapun najbolji izbor?

Za razliku od keramičkih i staklenih, plastični podmetači su veoma čvrsti, pa ne postoji opasnost da se razbiju ako vam slučajo padnu na pločice kupatila. Takođe, isključena je pojave rđe, koja je čest slučaj kod metalnih modela.

Svi plastični proizvodi za ličnu higijenu se prave od organskog, ugljovodiničnog polimera koji ne zdržava vlagu i nije štetan po čoveka. Zahvaljujući izuzetnoj izdržljivosti garantuju višegodišnje korišćenje.

Podmetači za sapun

Različite modele podmetača za sapun možete pronaći u ponudi Pobeda Compani. U bogatom asortimanu čekaju vas i kupatilski plastični proizvodi za bebe, kofe za brisanje pločica, kao i brojni drugi proizvodi izrađeni od najkvalitetnije plastike.

 

Ostavite odgovor