Kuhinjski program

Posude za escajg – Za savršeni red u kuhinji

Posude za escajg

Posude za escajg su obavezni kuhinjski plastični program svakog doma.

Bilo da je mesto okupljanja voljenih ili samo „stanica“ za brzi obrok tokom užurbanog dnevnog rasporeda kuhinja mora da ispunjava osnovne ergonomske i higijenske zahteve. Za pripremu jela, kao i za uživanje u ukusnim zalogajima nisu dovoljne samo šerpe i posuđe, već i pribor za jelo.

Međutim, pronalaženjem pravog pribora za jelo ne završava se opremenje kuhinje. Da biste obezbedili dugotrajnu upotrebu neophodno je da znate i kako da se o njemu brinete. U tome vam mogu pomoći posude za escajg.

Zašto su neophodne?

Setite se samo koliko ste vremena izgubili tražeći neki predmet u domu. Zamislite tek kako biste spremali jelo da ne znate tačno gde vam se šta u kuhinji nalazi.

Posude za escajg omogućavaju dobru organizaciju tako da štede vaše vreme prilikom kuvanja, ali i serviranja obroka. Što je posebno značajno u modernom dobu kada smo prebukirani brojnim obavezama. Umesto da gubimo dragocene trenutke tražeći nož za pečenje ili kutlaču možemo se fokusirati na važnije stvari.

Posude za escajg

Osim dobre organizovanosti posude za escajg donose i uštedu u prostoru. Dizajnirane su tako da možete zasebno razvrstati noževe, kašike, viljuške i drugi pribor, te je svaki deo ne samo jasno uočljiv, već uvek na dohvat ruke.

Posude za escajg su lake za održavanje. Dovoljno je redovno pranje i brisanje kako biste ovaj kuhinjski element mogli da koristite dugi niz godina.

Posude za escajg čuvaju vaše zdravlje

Čak i u besprekorno čistoj kuhinji u kojoj se posuđe pere isključivo u mašini za sudove rizik od širenja bakterija je prisutan. Ukoliko čuvamo pribor za jelo razbacan u fioci ili, u gorem slučaju, sa drugim kuhinjskim elementima postoji opasnost da bakterije i viruse sa ruku prenesemo na sav escajg dok tražimo određeni predmet.

Srećom, ovo ćete izbeći upotrebom posude za escajg, pa možemo slobodno da kažemo da ona čuva higijenu. Samim tim i vaše zdravlje.

Ujedno, štiti vas od posekotina. Noževi, naročito specijalne vrste za tranširanje mesa, veoma su oštri. Ako nisu izdvojeni, već se nalaze u fioci sa svi ostalim priborom moguće su posekotine dok vadite viljuške i kašike.

Saveti za izbor odgovarajuće posude

Na tržišti postoje posude za escajg izrađene od različitih materijala. Metalne, obično dolaze sa rupicama. Na taj način se zaostala vlaga sa pribora za jelo sliva i sprečava koroziju i rđu. Mada posle izvesnog vremena, ma koliko bila dobra propusna moć, nastaju oštećenja na escajgu.

Drveni modeli su veoma eleganti, ali i zahtevni. S obzirom da se drvo pod vlagom širi dolazi do deformiteta, pa i do zadržavanja nečistoća u porama.

Posude za escajg

Najbolji izbor su plastiče posude. One predstavljaju savršenu kombinaciju estetike i funkcionalnosti. Napravljene su od najkvalitetnije plastike koja garantuje izdržljivost. Kako ne sadrži BPA potpuno su bezbedne po zdravlje.

Pre nego što krenete u nabavku premerite dimenzije fioke. Nepodudaranje veličina učiniće izabranu posudu beskorisnom. Preveliku nećete moći da smestite, a ako izaberete premalu ostaće vam neiskorišćen prostor u fioci.

Obratite pažnju i na broj pregrada. Zato pre kupovine razmislite kako ćete razvrstati svoj escajg.

Posude za escajg, kao i raznovrsni modeli sušilica za sudove, plastične čaše, tanjiri i drugi kuhinjski pribor možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.