Plastični proizvodi

Posude za dečiju užinu za školu – Svež, ukusan i zdrav obrok svakog dana!

posude za užinu za školu Pobeda Compani 1

Verovali ili ne, posude za užinu za školu mogu pomoći vašem detetu da ima bolje rezultate u školi! Na prvi pogled vam ovo sigurno deluje čudno, ali je istinito.

Činjenica je da gotovo nijedno dete ne voli početak nove školske godine. Većine dece, tradicionalno, imaće „borbu“ sa učenjem. „Bitku“ će da biju i roditelji, koji će sigurno morati da opominju decu o važnosti redovnog učenja.

Međutim, stvar koja se nikako ne treba prevideti, kada je u pitanju učinak deteta u školi, jeste obrok. Školska užina je od esencijalnog značaja za fizičko, ali i psihičko zdravlje vašeg deteta. Dete gotovo trećinu dana provodi u školi, dok užina u školi predstavlja trećinu dnevnog nutritivnog kalorijskog unosa. Nije uopšte malo. Zato je neophodno detetu obezbediti dnevnu dozu proteina, ugljenih hidrata, masti, vitamina i minerala. S druge strane, svi ovi nutrijenti treba da zadovolje i ukus i želje mališana, jer, budimo iskreni – deca često umeju da budu probirljiva kada je hrana u pitanju.

Najbolji način da to učinite jeste redovnim spremanjem dečijeg obroka za školu u za to odgovarajućoj posudi.

Posude za užinu za školu – Čuvari svežine hrane i zdravlja vaše dece! 

Osnovci i srednjoškolci su i dalje deca u razvoju. Od načina ishrane zavisi i način na koji će se razvijati, ali će zavisiti i njihovo raspoloženje, koncentracija, nivo energije i slično. Čak ni mnogi roditelji ne uviđaju povezanost između ovih procesa, zbog čega je veoma važno ukazati na to. Znate da se u blizini svake škole nalazi pekara ili prodavnica brza hrane, na šta učenici, generalno, nisu imuni.

posude za užinu za školu Pobeda Compani 2

Deca će u većini slučajeva radije izabrati rafinisanu i prerađenu hranu, što je izuzetno loše za njihovo fizičko i psihičko zdravlje. Zato je za mnoge roditelje veliki izazov da za svoje mališane nađu savršen balans između ukusa i zdravlja, kada je hrana za školu u pitanju. Plastične posude za užinu za školu predstavljaju idean način da se dete u školi hrani zdravo i kvalitetno.

  • Vi detetu pripremate obrok od proverenih namirnica koje ste vi kupili. Dakle, upoznati ste sa tim čime se vaše dete hrani;
  • Posude za školsku užinu, u kojima se nalazi zdrav obrok, sprečavaju gojaznost i ograničavaju unos viška kalorija i masti;
  • Ujedno, posude sa zdravom školskom užinom pružaju vašoj deci unos vitamina, minerala i drugih nutrijenata neophodnih za normalno funkcionisanje;
  • Takođe, posude za školsku užinu čuvaju svežinu i toplotu hrane, ako ste je pripremili neposredno pre detetovog odlaska u školu;
  • Ono što je veoma važno, zdrav obrok u ovim posudama povećava produktivnost, energiju i fokus vašeg deteta na prirodan i kvaltietan način! To će se nužno pozitivno odraziti na njegove ocene u školi i učenje gradiva;
  • U krajnjoj liniji, plastične posude za užinu za školu su ekonomične, jer čuvaju novac roditeljima. Zahvaljujući njima, nećete morati detetu da dajete pare za užinu, već je dovoljno da ishranu svog deteta u školi organizujete na nedeljnom nivou. Zdravlje i ušteda u jednom!

Kako, uz pomoć posuda za užinu za školu, stvoriti detetu naviku pravilne ishrane?

Kao što smo istakli, deca, nemajući razvijenu svet o zdravoj ishrani, radije biraju „džank“, prerađenu i brzu hranu. Veoma je teško da dete, recimo, zavoli šargarepu ili cveklu, ukoliko ima naviku da se hrani picama i pljeskavicama. Zato se postavlja pitanje – kako deci od malih nogu stvoriti naviku da se zdravo hrane u školi? Posude za užinu za školu mogu mnogo pomoći u ovome.

BALANSIRAJTE HRANU U POSUDAMA

Kada spremate deci užinu za školu, nemojte svakog dana da to bude sendvič. Umesto toga, stavljate im različitu hranu, kao na primer, jedno jaje, zelena salata, krastavac, paradajz, orašaste plodove, ovsene pahuljice, jabuku i slično. Bitno je da bude raznovrsno, Ako nemate vremena ujutru da spremite detetu obrok, onda to možete učiniti veče pre odlaska na spavanje.

BUDITE KREATIVNI SA ZAČINIMA I POVRĆEM

Deca umeju da veoma probirljiva i pravi mali „gnjaveži“ kada je obrok u pitanju. Ali, pazite ovo – što pre isprobaju nove ukuse i zdrave začine, velika je šansa da će nastaviti da jedu hranu koja ima baš taj ukus. Kada na sveže povrće stavite njihov omiljeni začin (origano, bosiljak, kurkuma, vegeta…), deca neće praviti „dramu“ oko toga koju hranu jedu. Ukusna je, zar je bitno što je zdrava? I sve to može jednostavno stati u posudu za školsku užinu.

posude za užinu za školu Pobeda Compani 3

SPREMAJTE OBROKE ZAJEDNO SA MALIŠANIMA

Neka kuvanje i priprema obroka za školu bude porodična zabava! Spremajte hranu zajedno sa svojom decom, probajte je ispred njih, pokažite da vam se taj obrok veoma dopada! Ovo će njih okuražiti da počnu i sami da pripremaju hranu za sebe i da budu „svoj kuvar“. To će ih, takođe, podstaći da izaberu pravu posudu za užinu koja njima odgovara.

IZBACITE IZ KUHINJE NEZDRAVE OBROKE

Jedno morate imati u vidu – vi ste uzor svojoj deci. Deca rade ono što deca vide i nauče od vas. Prema tome, izbacite iz svog menija i kuhinje nezdrave grickalice i namirnice. Ukoliko ih nema u vašem domu, deca će, eventualno, prestati da traže tu vrstu hrane. Pokažite da se i vi hranite zdravo i da vi na svoj posao nosite zdrav obrok u posudama.

EDUKUJTE SVOJE DETE O VAŽNOSTI ZDRAVE ISHRANE 

Deca često i ne znaju zbog čega bi trebalo da imaju zdravu i balansiranu ishranu. Zato od malih nogu treba da razgovorate sa svojom decom o značaju zdravog škoslkog obroka. Drugim rečima, svoje mališane treba da edukujete da je briga o sebi najvažnija. Što pre razviju pozitivan stav prema zdravoj hrani, vrlo je verovatno da će sa takvom ishranom nastaviti i kada budu „svoji ljudi“. Videćete da će nakon ovoga priprema zdrave hrane u posudama za užinu deci postati rutina.

Koje su najbolje dečije posude za užinu u školi?

Kao što možemo da vidimo, posude za užinu za školu imaju brojne benefite za vaše mališane. Sada preostaje još samo jedno, a to je – koje su najbolje posude za dečiju užinu? Sigurno je da nećete pogrešiti ako izaberete plastične Frigo posude za dečiju užinu u školi od Pobede Compani.

Svesni smo da kroz brigu o zdravlju, okolini i rastuću svest o zagađenju životne sredine, već godinama kruže brojne informacije o štetnosti korišćenja plastike. Svakako da postoje kredibilni, istiniti i poučni podaci o tome, ali treba da znate jedno – nije svaka plastika ista. Pobeda Compani za izradu svih svojih posuda koristi reciklabilni polipropilen koji ne otpušta bilo kakve toksične i štetne hemikalije. Naše Frigo posude su, dakle, u potpunosti bezbedne za upotrebu za sve članove porodice!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pobeda Compani (@pobedacompani) дана

One osiguravaju svežinu hrane i čuvaju njen kvalitet. Samim tim, Frigo posude Pobede Compani predstavlaju čuvare zdravlja vaše dece, a, saglasićiete se, to je ono što je najbitnije! Materijal koji se koristi za izradu naših plastičnih proizvoda je nov, ergonomičan, proveren i savremen, zbog čega su artikli laki, otporni i veoma izdržljivi.

Pored užine za školu, naše Frigo posude možete koristiti za školski pribor, odlaganje i čuvanje igračaka, kao i za brojne druge namene.

Neka obrok vašeg deteta bude brz, ukusan i zdrav. Naše Frigo posude će mu svakako pomoći u tome.

1 thoughts on “Posude za dečiju užinu za školu – Svež, ukusan i zdrav obrok svakog dana!

Ostavite odgovor