Baštenski program

Saksije od plastike

Saksije od plastike

Saksije od plastike olakšaće vam uzgajanje omiljenog cveća.

Proleće je omiljeno doba mnogih. Nakon hladne i sumorne zime, dolazak toplih dana najavljuje uživanje u suncu i boravku van zatvorenih prostora. Razlistalo drveće, ozeleneli travnjaci i procvetale bašte čine svaki dan idiličnim. Dok najraznobojnije saksije za cveće, koje ispunjavaju balkone, predstavljaju prelepi dekor vašeg doma.

Međutim, da biste imali cvetnu oazu o kakvoj ste maštali neophodno je da u prvim prolećnim danima saksijskom cveću posvetite posebnu pažnju, pre svega u pogledu čišćenja i presađivanja.

S obzirom da na tržištu postoje različiti modeli Pobeda Compani vam otkriva zašto su saksije od plastike najbolji izbor za vaše dvorište.

Plastične saksije su izdržljive

Iako početnici u baštovanstvu smatraju da su saksije od gline pravi izbor za njihove biljke, zapravo, su to verzije od plastike.

Saksije od plastike

Plastika je izdržljiviji materijal, čime je zagarantovana dugogodišnja upotreba. Nemojte zaboraviti da ćete cveće držati napolju, te u slučaju jakog vetra ne morate brinuti da li će saksije pasti i polomiti se. Čak i pri sađenju i presađivanju, ukoliko ih slučajno oborite, neće se oštetiti što nije slučaj sa glinenim.

Saksije od plastike su otporne na vodu, tako da vremenom ne menjaju svoj oblik. Ujedno su otporne i na jaku sunčevu svetlost, pa ne postoji opasnost od pucanja. Što je posebno značajno ako se ima u vidu da će u letnjim mesecima biti izložene visokim temperaturama, a pojedine i direktnim sunčevim zracima ako to cveće zahteva.

Saksije od plastike imaju bolja svojstva i od metalnih, jer ne rđaju vremenom. Samim tim ne ostavljaju ružne žute tragove na betonu.

Saksije od plastike su jednostavnije za upotrebu

Za razliku od metalnih i glinenih, plastične saksije su laganije, te ih možete bez ikakvog napora premeštati sa jednog mesta na drugo. Pored lagane forme mogu se pohvaliti i velikom prilagodljivošću. Raznovrsni oblici i boje u kojima dolaze omogućavaju vam uređenje bašte kako ste zamislili.

Saksije od plastike

Kako plastika nije porozna ove saksije ne propuštaju vodu. Na taj način je obezbeđena dovoljna količina vlage i kiseonika biljkama, što je naročito povoljno za ljude koji često zaborave da zaliju svoje cveće.

Saksije od plastike rešavaju i probleme sa drenažom, čime je izbegnuto truljenje korena i prekomerno zalivanje. Naime, ako već ne postoji na dnu rupica možete je lako probušiti, dok će glina prilikom bušenja sigurno pući.

Plastične saksije su povoljnije

Jeftiniji troškovi proizvodnje utiču na niže prodajne cene plastičnih saksija. Ne samo da ih svako može priuštiti već nema potrebe za čestom kupovinom, jer traju mnogo duže od drugih.

Saksije od plastike

Kako nisu lomljive možete ih poručiti i putem interneta, gde je u web shopovima veći izbor modela, oblika i dimenzija.

Sve od plastike za vašu baštu, uključujući i različite saksije i plastične stolice, napravljene od najkvalitetnijeg materijala pronaći ćete u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Celokupni asortiman pogledajte na zvaničnom sajtu pobedacompani.rs.