Kuhinjski program

Zvona za torte – Kako odabrati pravi model?

Zvona za tortu

Zvona za torte neophodna su svakom domaćinstvu.

Čokoladne ili voćne, sa šlagom ili fondanom, sa orasima ili lešnicima? Bez obzira koja je vaša omiljena torta jedno je sigurno – slatkom ukusu ove poslastice niko ne može da odoli.

Torte su od davnina prisutne na trpezama naroda. Pripremali su ih još Drevni Egipćani, Grci i Rimljani. Dok su Kinezi otišli korak dalje stvorivši mleko u prahu kojim je olakšano pravljenje torti i kolača.

Elegantne svadbene, dečije rođendske najmaštovitijih oblika, božićne i uskršnje, slavske – bez torti ne možemo da zamislimo nijednu proslavu ni u današnje doba. Čak i ako nema ikakvog povoda uvek je dobar trenutak za parče omiljene torte.

Međutim, da biste pripremili tortu neophodno vam je ne samo iskustvo i spretnost, već i odgovarajući pribor, uključujući i onaj na kome ćete je čuvati. U tome vam može pomoći zvono za tortu.

Kada su nastala zvona za torte?

Zvona za torte nastala su uporedo kada i stalak za kolače. Što znači da su se pojavila u Viktorijansko doba. U početku su pravljena od keramike, da bi se vrlo brzo u upotrebi našli i modeli od stakla. Dok su verzije od srebra koristili bogati slojevi društva. Razvojem plastike sredinom 20. veka pojavio se kuhinjski plastični program, uključujući i zvono za tortu.

Zvona za torte

Prvobitni dizajn bio je okrugli. Iz praktičnih razloga 30-ih godina dizajnirana su pravougaona zvona za torte. Mada su originalne, okrugle verzije i danas najčešće u upotrebi.

Prednosti upotrebe zvona za torte

Torte su prava remek dela poslastičarstva, te sigurno ne želite da bilo šta pokvari njihovu estetiku pre nego što je poslužite gostima. Zvona za torte su kuhinjski pribor namenjen za njihovo čuvanje. Dizajnirana su tako da ih u svakom trenutku štite od svih spoljašnjih uticaja. Posebno su dragocena zaštita od nečistoća i slučajnih prosipanja drugih namirnica. Čak ni radoznali dečiji prstići neće moći da ostave traga na savršenoj dekoraciji torte.

Zvona su posebno dragocena ako tortu čuvate u frižideru. Ne samo da omogućavaju da vaša poslastica zadrži svežinu, već će sprečiti da upije mirise okolnih namirnica. Ujedno, obezbeđuje uštedu u prostoru. S obzirom da je torta potpuno pokrivena, ne morate da izdvajate u frižderu za nju čitavu policu, niti da vodite računa kako stavljate proizvode oko zvona.

Osim u kućnoj upotrebi, zvona za tortu služe i za bezbedan transport. Što je još jedan razlog da koristite zvono, naročito ako volite da pripremate poslastice za slavlja svojih najdražih.

Kako izabrati zvono za tortu?

Zvona za torte dolaze u različitim veličinama. Zato pre nego što krenete u nabavku razmislite kojih dimenzija najčešće spremate ovu poslasticu. Mada stručnjaci savetuju da u svakoj kuhinji treba da se nađu najmanje 2 zvona – manje i veće, standardno.

Zavisno od oblika torte koji preferirate možete se odlučiti za okruglo ili pravougaono zvono.

Nemojte da zaboravite da važnu ulogu igra i materijal od kog je napravljeno. Stakleni modeli mnogima deluju atraktivnije, ali nemaju dug vek trajanja. Ujedno, dodaju težinu torti, te morate biti pažljivi pri nošenju.

Zvona za torte

Za razliku od njih plastična zvona su lagana čime je zagarantovano lako prenošenje sa jednog mesta na drugo. Karakteriše ih izuzetna izdržljivost. Naime, ovi modeli napravljeni su od plastike visokog kvaliteta koja je otporna na ogrebotine, padove i druga oštećenja.

Zvona za torte možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čeka raznovrsni kuhinjski pribor, kao što su plastični bokali, plastične činije, plastični poslužavnici