Kuhinjski program

Desertni tanjiri

Desertni tanjiri

Desertni tanjiri su kuhinjski pribor neophodan svakom domu.

U davna vremena desert je predstavljao jelo koje se konzumiralo isključivo na kraju obroka, dok danas čini obilje slasnih đakonija sa kojima se srećemo tokom čitavog dana.

Parče čokoladne torte, voćni kolač ili, možda, pita sa višnjama – sigurni smo da omiljenoj poslastici ne mogu da odole kako mlađe, tako i starije generacije. Zaista, ima nečeg magičnog u bogatom ukusu koji se topi u našim ustima, stvarajući slatki osećaj zadovoljstva.

Verovali ili ne, desert ima moć da dan učini boljim. Dovoljan je samo jedan zalogaj da osetite priliv sreće i na tren zaboravite stres na poslu i gomilu obaveza koje vas čekaju kući.

Ipak, nemojte zaboraviti da je pored savršeno pripremljene poslastice, neophodan i odgovarajući pribor za posluženje. U tome vam mogu pomoći desertni tanjiri.

Zašto koristiti posebne tanjire za desert?

Baš kao tacne za kolače, tako i desertni tanjiri ostavljajuju moćni utisak među gostima.

Iako je ovo plastični program za serviranje hrane najmanjih dimenzija svojim dizajnom jednostavno daju dodatnu dozu elegancije čitavom događaju. Bez obzira da li je vaš stil savremeni, rustikalni ili minimalistički set tanjira za desert pomoći će vam da tortu ili sitne kolače predstavite na moderan, umetnički način.

Desertni tanjiri su veoma svestrani pribor, te ih možete koristiti i u druge svrhe. Naročito su pogodni za serviranje predjela ili malih porcija najmlađim gostima.

S obzirom da su lagani i veoma izdržljivi idealni su za zabave na otvorenom, jer ne morate brinuti da li će se polomiti. Dok jednostavno održavanje oslabađa vas ogromnog posla čišćenja, što ih čini idealnim i za piknike u prirodi.

Kako izabrati desertne tanjire?

Kada je u pitanju odabir tanjira za desert veličina je ključni element. Ona zavisi od vrste deserta koje obično pravite. Ukoliko radije pripremate torte bolji izbor su tanjiri većih dimenzija. Dok za sitne kolače možete koristiti i manje modele.

Desertni tanjiri

Veličina desertnog tanjira određena je i vašim ličnim sklonostima. Da li volite da imate puno prostora oko svog deserta ili više volite da vaš desert bude blizu ivice tanjira? Da li želite da izbegnete osećaj prenatrpanosti u tanjiru? Ova i slična pitanja pomoći će vam pri izboru.

Estetika, takođe, igra važnu ulogu. Zato razmislite o ukupnom izgledu koji pokušavate da stvorite. Ako želite formalniji izgled, onda izaberite veći tanjir, a za ležerniji izgled bolje rešenje su manji tanjiri.

Zašto su plastični desertni tanjiri najbolji izbor za svaku porodicu?

Plastični desertni tanjiri prave se od polipropilena. U pitanju je najbezbednija vrsta plastike koja ne sadrži bisphenol A (BPA), niti bilo koje druge štetne materije. Samim tim ne postoji opasnost po zdravlje čoveka. Čak ni nakon višegodišnje upotrebe ona ne menja svoja svojstva, čime je obezbeđena dodatna sigurnost.

Za razliku od drugih materijala, desertni tanjiri napravljeni od plastike su veoma izdržljivi. Ne samo da je izbegnuto pucanje, već i ogrebotine i druga oštećanja. Dok visoka otpornost na toplotu omogućava lako održavanje. Naime, ove tanjire možete prati na visokim temperaturama u mašini za sudove.

Sezona proslava se bliži, te je pravi trenutak da nabavite sve što je potrebno za ukusne poslastice. Desertni tanjiri, tacne za kolače i zvona za torte vrhunskog kvaliteta čekaju vas u bogatoj ponudi Pobeda Compani.