Kuhinjski program

Plastični program za serviranje hrane

Plastični program za serviranje hrane

Plastični program za serviranje hrane spada u kuhinjski pribor neophodan svakom domaćinstvu.

Kuvanje zahteva, zaista, umeće i posvećenost da biste ispunili sva očekivanja. Ipak, nemojte zaboraviti da se tu ne završava priprema. Da bi hrana zadovoljila sva čula, treba da bude i lepo dekorisana.

Svima je dobro poznata izreka „jesti očima”. Izgled hrane na postavljenom stolu, uz čarobni miris koji se unaokolo širi, stvara prvi utisak. Čak i pre nego što pod nepcem osetimo slasni zalogaj, možemo pogledom da opazimo čarobni ukus koji će nas osvojiti. Imajući ovo u vidu ne čudi što je serviranje hrane postalo prava mala umetnost.

Da bi vaša jela bila servirana kao u ekskluzivnom restoranu dovoljno je malo mašte, par trikova profesionalaca i odgovarajući plastični program za serviranje hrane.

Plastični poslužavnici

Kada se pomene pribor za serviranje hrane sigurni smo da su mnogima prvi na pameti poslužavnici. Dizajnirani su tako da olakšavaju prenošenje posluženja iz kuhinje, te obavezno imaju ravnu četvrtastu površinu sa blago izdignutim ivicama kako bi sprečili da hrana sa njih sklizne na pod.

Plastični program za serviranje hrane

Međutim, poslužavnici nemaju samo pomoćnu ulogu. Bilo da se na njima nalaze tanjiri sa jelom, kolači ili piće – oni daju dozu prefinjenosti celokupnom ambijentu. Ujedno, imaju moć da se vaši gosti osete posebnim zbog ovog gesta pri serviranju.

Plastični poslužavnici dolaze u različitim modelima, te pri odabiru morate da obratite pažnju na par karakteristika zavisno od namene. Ukoliko vam je potreban poslužavnik samo za serviranje kafe i pića preporučljivo je da bude sa drškama radi dodatne stabilnosti pri nošenju. Dok za jela odlični izbor su modeli klasične forme.

Plastične kutlače

Kutlače čine osnovni plastični program za serviranje hrane. U pitanju je specijalna kašika koja ima ravnu ili blago zakrivljenu dršku na čijem se vrhu nalazi zdela za prihvatanje hrane.

Iako su karakteristične forme, postoje razlike u dizajnu među vrstama. Kutlače za supu i čorbu su najrasprostranjenije. Drška je duža od drugih modela, a zdela ovalnog oblika. Osim za supe i čorbe koriste se i za serviranje pirinča, kremastih jela, bujona, pa i za punč.

Kutlače za soseve imaju kraću dršku, dok je zdela znatno veća u odnosu na dimenzije. Posebnoj grupi pripadaju kutlače sa prorezima koje služe za posluživanje čvrstih namirnica pripremljenih u tečnosti, pri čemu se serviraju bez nje.

Plastični program za serviranje hrane i grickalica

Činije su jedan od najstarijih kuhinjskih elemenata za serviranje hrane. U davna vremena korišćene su isključivo za jela, a danas služe i za serviranje voća, pa i grickalica. Zbog toga plastične činije imaju široku upotrebu.

Plastični program za serviranje hrane

Srećemo ih u različitim oblicima, dimenzijama i bojama tako da ćete lako pronaći modele koji odgovaraju vašoj zamisli serviranja hrane. Dok o zdravstvenom aspektu ne morate da brinete, jer su napravljene od potpuno bezbedne plastike – polipropilena. Mogu se pohvaliti i izuzetnom trajnošću, kao i lakim održavanjem. Čak i pri visokim temperatura ne menjaju svojstva, te ih možete prati i u mašini za sudove.

Kuhinjski plastični program, uključujući i za serviranje hrane, možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.