Kuhinjski program

Frigo posude za hranu

Frigo posude

Frigo posude predstavljaju fantastičan izbor za čuvanje namirnica u frižideru, zamrzavanje ostataka hrane od ručka ili pak za zdrav obrok “za poneti“ na posao, u školu ili na put.

S obzirom na to da većina nas živi užurbanim tempom, ne čudi ni podatak da nam ostaje sve manje vremena za pripremu zdravih obroka i zdrav način ishrane. Neretko se odlučujemo za “brže“ opcije, te naručujemo hranu iz restorana ili posežemo za takozvanom brzom hranom na putu do posla. Međutim, iako isprva može delovati kao brzo i jednostavno rešenje koje će zadovoljiti naš apetit, ovakav način ishrane nimalo nije zdrav. Sve dok je povremena konzumacija brze hrane u redu, redovni obroci ne bi trebalo da izgledaju tako. Zdrava i izbalansirana ishrana podrazumeva pripremu hrane kod kuće, odabir kvalitetnih i neprerađenih namirnica. Priprema ovih obroka zapravo nije bauk. Ukusnu salatu sa piletinom, bez aditiva koji se inače koriste u lancima restorana brze hrane, možete pripremiti za svega nekoliko minuta – uz adekvatnu opremu.

Pre svega, mislimo na klasičan kuhinjski pribor koji vam može zatrebati, ali i na posude za čuvanje hrane koje će održati njenu svežinu i do nekoliko dana. Te posude nazivamo frigo posudama.

Frigo posude donele su pravu revoluciju u načinu na koji čuvamo sveže ili pripremljene namirnice u frižideru ili zamrzivaču! Na koji način vam plastične frigo posude pomažu da se zdravo hranite i zašto predstavljaju pametan izbor otkrivamo vam u narednim redovima.

Frigo posude su savršen izbor za osobe koje nemaju mnogo slobodnog vremena

Ukoliko i vi živite užurbanim tempom, onda su plastične posude za čuvanje hrane savršeno rešenje za vas.

Frigo posude

U njima možete poneti obrok na posao, koji ste prethodno veče pripremili. Priprema obroka unapred je ključ dobre organizacije, kada govorimo o zdravoj ishrani. Umesto da u putu kupite sendvič ili neku drugu vrstu brze hrane, jednostavno se odlučite da svoj obrok pripremite unapred. Kada ga pripremite, bezbedno ga odložite u frigo posudu i stavite u frižider. Na ovaj način vas pred svaki polazak na posao čeka ukusan obrok pripremljen od sastojaka u kojima uživate.

Ukoliko želite da podgrejete obrok koji ste veče ranije pripremili, ne brinite. Na raspolaganju su vam razne plastične posude koje su bezbedne za upotrebu u mikrotalasnoj pećnici. Napravljene su od specijalne vrste plastike koja je otporna na visoke temperature i ne haba se i ne oštećuje prilikom pranja.

Frigo posude vam pomažu da bolje organizujete svoj frižider ili zamrzivač

Još jedna od prednosti frigo posuda za čuvanje hrane jeste činjenica da vam mogu pomoći da vaš frižider i estetski izgleda lepše.

Ukoliko uživate u svežem voću i povrću svakoga dana, onda znate koliko je važno da se čuvaju na adekvatnoj temperaturi. Određene vrste voća, kao što su jagode, zahtevaju čuvanje na hladnom. Ukoliko ih čuvate u frigo posudama, one vam mogu trajati i duplo duže. Slična situacija je i sa povrćem. Razlog za to je veoma jednostavan. Kvalitetne posude sa poklopcem koji savršeno prijanja sprečava prodor vazduha. Kao što znamo, izloženost vazduhu je dovoljan razlog da se hrana u vašem frižideru pokvari usled razmnožavanja mikroorganizama.

Birajte posude koje su namenjene isključivo čuvanju hrane

Na tržištu možete pronaći veliki izbor plastičnih posuda sa poklopcem, ali nisu sve namenjene čuvanju hrane i namirnica. Ovo bi trebalo da imate na umu kada birate vašu sledeću posudu za hranu. Posude za hranu su sačinjene od posebne plastike, koja je bezbedna za ljudsku upotrebu. Ona je odobrena od strane FDA agencije za hranu i lekove.

Isto tako, svaka posuda za hranu trebalo bi da bude BPA free. U suprotnom, nije bezbedna za upotrebu, bilo za čuvanje hrane ili nečeg drugog.

Frigo posude

Ukoliko ste u potrazi za vrhunskim frigo posudama za hranu, na pravom ste mestu. Pobeda Compani nudi vam veliki izbor najkvalitetnijih frigo posuda, koje će vašem domaćinstvu služiti dugi niz godina.

Za više informacija o plastičnim proizvodima iz naše ponude, u svakom trenutku stojimo vam na raspolaganju.