Kuhinjski program

Posude sa poklopcem

Posude sa poklopcem

Posude sa poklopcem čine kuhinjski pribor neophodan svakom domu.

Iako dnevna soba zauzima centralno mesto u domu, zapravo je kuhinja glavna prostorija. U njoj su se od davnina porodice okupljale, mališani provodili vreme igrajući se dok su njihove majke kuvale. Danas su kuhinje postale prave male oaze moderno uređene tako da omogućavaju laku pripremu slasnih zalogaja.

Nažalost, usled brzog životnog tempa kuvanje je postalo pravi izazov. Brojne privatne i poslovne obaveze ostavljaju nam malo vremena da se sa uživanjem posvetimo otkrivanju novih recepata i isprobavanju neodoljivih kombinacija začina i namirnica.

Da biste skratili vreme provedeno u kuhinji tu su posude sa poklopcem namenjene za čuvanje gotovih jela i raznih sastojaka za njih.

Kako izabrati plastične posude za čuvanje hrane?

Na tržištu postoje posude sa poklopcem različitih veličina, oblika, pa i dizajna poklopca. Zato pre nego što krenete u nabavku dobro razmislite za šta ćete ih koristiti.

Posude sa poklopcem

Ukoliko želite da u njima čuvate začine, testeninu, brašno ili orašaste plodove najbolji izbor su modeli uzani, a visoki. One vam pružaju dobar pristup namirnicama. Ujedno, ne zauzimaju previše mesta. Mogu biti i prelep dekor u vašoj kuhinji. Dovoljno je da kupite iste posude sa poklopcima u različitim bojama koje ćete smestiti na policu ili radnu površinu.

Za čuvanje već pripremljene hrane idealne su posude sa poklopcem koji se hermetički zatvara. Na taj način je osigurano očuvanje svežine namirnica, kao i sprečavanje širenja mirisa kuvanih jela po frižideru. Upravo takve karakteristike poseduju Frigo plastične posude.

S obzirom da je mikrotalasna peć postala nezamenjivi uređaj svake kuhinje, nemojte da zaboravite na posude koje možete u njima da koristite. Plastične posude za mikrotalasnu su specijalno dizajnirane da izdrže visoke temperature, dok poklopac kao dodatak obezbeđuje čuvanje hrane nakon zagrevanja.

Zašto izabrati plastične posude sa poklopcem?

Bez obzira što se u medijama pominje štetni efekat plastike, posude od plastike su potpuno bezbedne za upotrebu. Napravljene su od polipropilena koji ne sadrži bisfenol-A (BPA), niti bilo koju drugi štetnu materiju, te ne postoji opasnost da hrana u njima postane kontaminirana.

Verovali ili ne, ove posude čuvaju i životnu sredinu. Ne samo da je za proizvodnju potrebno manje energije, već se mogu reciklirati.

Druga važna karakteristika jeste jednostavna upotreba. Naime, plastične posude sa poklopcem nisu teške kao staklene, te ih možete koristiti i za nošenje hrane na izlete. Takođe, otpornije su od staklenih, jer pri pada neće se polomiti.

Da li je neophodno posebno održavanje plastičnih posuda?

Baš kao upotreba, tako je i održavanje ovih posuda veoma lako. Sve što treba da uradite jeste da ih operete deterdžentom u toploj vodi. Dodatna prednost ogleda se u činjenici da posude od polipropilena podnose visoke temperature, te ih možete prati u mašini za sudove. Ipak, stručnjaci savetuju da plastične posude odložite na gornju policu kako biste ih zaštitili jer se grejni element nalazi na dnu mašine. Obavezno ih postavite sa dnom okrenutim ka vrhu radi boljeg ispiranja.

Posude sa poklopcem

Posude sa poklopcem različitih vrsta napravljene od najkvalitetnije plastike možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.