Kuhinjski program

Plastične posude za čuvanje hrane

Plastične posude za čuvanje hrane

Plastične posude za čuvanje hrane čine važan kuhinjski pribor neophodan svakom domu.

Od davnina kuhinja je bila centralno mesto jedne porodice. U njoj su započinjala druženja, porodice se okupljale, a mališani igrali. I danas ovaj deo doma ima svoju važnu ulogu. Počev od prve jutarnje kafe, pa do isprobavanja ukusnih đakonija – u njoj počinjemo i završavamo svaki dan.

Međutim, moderno doba karakteriše brz način života. Usled brojnih kako poslovnih, tako i porodičnih obaveza ostaje nam malo vremena u toku dana za pripremu obroka. Srećom, tu su plastične posude za čuvanje hrane koje nam omogućavaju da na trpezi uvek imamo svežu, zdravu hranu koja će zadovoljiti nepca svih ukućana.

Da li su plastične posude za čuvanje namirnica bezbedne?

Jedno od glavnih pitanja koje se duži niz godina nameće jeste da li plastični proizvodi mogu da štete zdravlju čoveka. Odgovor na ovo pitanje je i da i ne. Razlog tome jeste da postoje različite vrste plastike namenjene za različite svrhe. Ona koja se koristi za plastične posude za čuvanje hrane je u potpunosti usklađena sa standardima koje propisuje Uprava za hranu i lekove (FDA).

Plasticne posude za cuvanje hrane

Da bi materijal bio „FDA usklađen“ mora da ispunjava sve smernice FDA za bezbedan, direktan kontakt sa hranom. To znači da je plastika u stanju da izdrži okolinu u kojoj će se koristiti. Tako, na primer, plastične posude za mikrotalasnu moraju da budu otporne na visoke temperature ove pećnice. Takođe, moraju da izdrže stalno pranje i dezinfekciju, bez ikakvih opasnosti da će to dovesti do promena u njihovoj strukturi.

Svakako, ne sme da sadrži bisphenol A (BPA), niti bilo koje drugo štetno jedinjenje koje može da pređe u hranu i ugrozi zdravlje čoveka.

Plastične posude za čuvanje hrane imaju široku upotrebu

Kuhinjski plastični program danas ne možemo da zamislimo bez posuda za čuvanje hrane. Izrađene od otporne plastike sa hermetičkim poklopcima, koji sprečavaju gubitak vlage, idealne su za čuvanje gotovih jela, suhomesnatih proizvoda i sireva. Čuvaju svežinu i voća i povrća, tako da produžavaju njihov vek trajanja. Dok ih pojedine domaćice koriste i za čuvanje testenina i brašna.

Plastične posude za čuvanje hrane nisu namenjene samo za domove. Zahvaljujući laganoj, a čvrstoj formi omogućavaju nošenje hrane, te ih mnogi koriste za izlete. Mada su i odlična opcija kada poželite da na poslu pojedete domaće jelo.

Posebnu vrstu čine posude za užinu za školu. Podeljene su na zasebne pregrade u kojima možete da smestite različite namirnice tako da priprema obroka za mališane nikada nije bila lakša.

Plastične posude za čuvanje hrane štede prostor

Sigurni smo da većina ima problem sa organizovanjem prostora u frižideru. Šerpe sa pripremljenim jelima, kese sa povrćem, suhomasnati proizvodi upakovani u plastične folije – ne samo da zauzimaju previše mesta na policama, već čine da maksimalno iskoristite prostor.

Plasticne posude za cuvanje hrane

Ovaj problem rešićete pomoću plastičnih posuda. Kako dolaze u različitim veličinama vrlo lako ćete pronaći dimenzije koje vama odgovaraju. Ujedno, moći ćete da rasporedite sve namirnice tako da budu pregledne čim otvorite frižider.

Plastične posude za čuvanje namirnica različitih veličina možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.