Kuhinjski program

Plastični tanjiri – Kvalitet i praktičnost

Plastični tanjiri

Plastični tanjiri imaju dugu tradiciju upotrebe.

Pre nego što smo počeli da koristimo plastične čaše i tanjire staklo i keramika bili su jedina dostupna opcija. Međutim, to se drastično promenilo nakon Drugog svetskog rata. 60-ih godina upotreba plastike dobila je širu formu, te je našla primenu u svim oblastima života. Vrlo brzo plastika je zamenila druge materijale u kuhinji poput drveta, metala i stakla, čime je olakšala pripremu, pa i serviranje hrane.

S obzirom da su porodice širom sveta uvidele prednosti koje ima plastično posuđe, mnoge kompanije su započele sa unapređivanjem kuhinjskih predmeta od ovog materijala.

Zašto su plastični tanjiri obavezni deo svake moderne kuhinje otkriva vam Pobeda Compani.

Plastični tanjiri pružaju neograničene mogućnosti

Bilo da se radi o rođendanu, korporativnoj proslavi ili društvenom okupljanju upotreba plastičnih tanjira postala je popularan izbor. Razlog za to leži, pre svega, u njihovoj laganoj formi. Tanjiri napravljeni od kvalitetne plastike su znato laganiji u odnosu na keramičke, što je posebno značajno kod slavlja koja nemaju klasično posluživanja za stolovima.

Držanje standardnog tanjira sa hranom nije nimalo zgodno. Nakon izvesnog vremena počeće ruka da vas boli, pa nećete moći ni da uživate u prijatnom ambijantu. Za razliku od njih, plastični tanjiri su dovoljno prostrani da stavite ukusne zalogaje, a da bez problema možete da se prepustite druženju.

Plastični tanjiri

Osim male težine plastični tanjiri se mogu pohvaliti i nižom cenom. Ovo je još jedan razlog zašto ih sve češće srećemo na slavljima. S obzirom da se danas proizvode u najrazličitijim bojama i dezenima, vrlo lako ćete pronaći one koji odgovaraju temi vaše zabave. Dok kompanije mogu da izaberu brendiranje plastičnih proizvoda i svojim tanjirama podare originalni izgled koji će, ujedno, imati i promotivni karakter.

Plastični tanjiri su izdržljivi

Iako se plastični tanjiri obično vezuju za okupljanja većeg broja ljudi, poslednjih godina ih srećemo i u svakodnevnoj kućnoj upotrebi. Posebno su pogodni za malu decu, jer su veoma izdržljivi.

I dok se keramika i staklo lako lome pri padu, plastika je otporna na sva oštećenja. Samim tim ne postoji opasnost od povreda mališana tokom jela, te ne čudi što je pribor za bebe napravljen upravo od plastike.

Dug vek trajanja dodatno garantuje lako održavanje. Sve što je potrebno jeste da ih pravilno operete i možete iznova, neograničeni broj puta, u njima servirati hranu.

Plastični tanjiri nisu štetni po zdravlje

Plastični tanjiri koje koristimo u kuhinji napravljeni su od polipropilena (PP). U pitanju je najčistija vrsta plastike koja se sastoji samo od ugljenika i vodonika.

Prema pravilima Evropske unije polipropilen nije klasifikovan kao opasna supstanca. To znači da ne sadrži opasni bisfenol-A (BPA), niti druga štetna jedinjenja koja mogu da prodru u hranu i piće i izazovu negativne efekte po ljudsko zdravlje.

Plastični tanjiri

Da su plastični tanjiri, zaista, potpuno bezbedni za svakodnevnu upotrebu govori i podatak da nakon grebanja nožem ne gube svojstva. Odnosno, ne postaju pogodno tlo za razmnožavanje bakterija. Najnovija istraživanja čak pokazuju da ako slučajno progutate komadić plastike, koji se odvojio zbog mehaničkog oštećenja tanjira, nećete ugrozite svoje zdravlje.

Tanjire napravljene od najkvalitetnije plastike, kao i komplentan kuhinjski plastični program, možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.