Baštenski program

Garniture za baštu – Idealne za uživanje u lepom vremenu

Garniture za baštu

Garniture za baštu predstavljaju obavezni dodatak svakog dvorišta u letnjim mesecima.

Sigurni smo da će se svi složiti da prva jutarnja kafa u dvorištu ima posebnu draž. Čak i naporan dan na poslu deluje manje stresan uz opijajući miris cveća koji se svuda uonakolo širi. Dok se trenuci provedeni sa porodicom u hladovini dvorišta ne mogu ni sa čim porediti. Imajući ovo u vidu ne čudi što se spoljašnjem prostoru doma posvećuje sve veća pažnja.

Međutim, uređenje bašte ne podrazumeva samo negu cveća, košenje trave i održavanje popločanih površina. Nemojte da zaboravite da je za prijatni boravak u bašti neophodan i odgovarajući nameštaj koji je posebno dizajniran za upotrebu na otvorenom. Zbog toga vam Pobeda Compani daje savete kako da izaberete garniture za baštu.

Materijal garnitura za baštu

Verovali ili ne, garniture za baštu se koriste vekovima. O tome svedoče arheloška otkrića u Pompeji. Bile su izrađivane od kamena i drveta, a od 19. veka i od livenog gvožđa. Danas, sa razvojem drugih materijala čine plastični program za baštu. Zato je prvi korak donošenje odluke o materijalu koji želite za svoj nameštaj u dvorištu.

Garniture za baštu

Iako deluju elegantno garniture od gvožđa su veoma teške, te ih nećete moći tako lako premeštati sa jednog kraja na drugi. Što je naročito važno kada vas zadesi letnji pljusak i morate brzo da sklonite sve iz dvorišta.

Odabir laganog nameštaja, kao što su plastične stolice i sto, daje vam fleksibilnost u rukovanju. Takođe, ne morate brinuti da li će ostaviti ružan trag od rđe ukoliko rešite da ih smestite na beton. Što je čest slučaj sa gvozdenim garnitirama.

Stil garniture za baštu

Druga stvar na koju treba da obratite pažnju prilikom izbora garniture za baštu jeste njena estetika. Pravi komadi nameštaja imaju moć da osveže dvorište, pa i da ga učine atraktivnijim. Ipak, njihov stil mora da bude u skladu sa ostatkom prostora.

Ukoliko u vašoj bašti vladaju moderni elementi najbolje je da izaberete plastične garniture. Dostupne su u mnoštvu zanimljivih stilova sa skulpturalnim oblicima i smelim bojama, te će uneti poseban šarm u ambijent. Osim toga, izrađene su od polipropilena, plastike najvišeg kvaliteta koja se može ponovo upotrebiti kao sirovina u proizvodnji. Što ih čini ekološki prihvatljivijom opcijom.

Veličina garniture za baštu

Garniture dolaze u različitim dimenzijama – počev od velikih na koje možete smestiti 12 osoba, pa do malih poput bistro modela za dvoje. To znači da kada birate nameštaj na otvorenom morate da budete sigurni da je prave veličine za vaš prostor.

Garniture za baštu

Stručnjaci savetuju da razmislite koliko će osoba najčešće sediti u dvorištu. Zatim pri uzimanju mera dodajte još jedan metar oko stola kako bi svako mogao udobno da se smesti na stolici.

Za manja dvorišta preporučljiv je set stolica i sto. Dok veće prostore možete dekorisati kombinacijom dvoseda i fotelja.

Garniture za baštu možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čekaju i raznovrsne žardinjere i saksije od plastike.