Kuhinjski program

Mreža za sudoperu

Mreža za sudoperu

Mreža za sudoperu spada u obavezni kuhinjiski plastični program.

Priprema hrane, čišćenje i pranje voća i povrća, ljuštenje krompira, pranje posuđa – samo su neki od poslova koje obavljamo nad sudoperom. Zapravo, ovaj element je naupotrebljavaniji u kuhinji što potvrđuju i statistčki podaci. Istraživanja su pokazala da više od 60 odsto vremena u kuhinji provodimo nad sudoperom, te ne čudi što njenom izboru posvećujemo veliku pažnju.

Ipak, kupovina odgovarajuće sudopere ne znači kraj brige o njoj. S obzirom na intenzitet upotrebe neophodno je redovno održavanje. Ono podrazumeva ne samo upotrebu specijalnih sredstava za čišćenje, već i pravilno korišćenje. Jedino na taj način sačuvaćete lepotu, ali i funkcionalnost svoje sudopere.

Mreža za sudoperu

Danas svi modeli dolaze sa čepovima koji olakšavaju pranje u sudoperi. Ujedno, sprečavaju prolazak otpadaka u cevi. Međutim, morate imati u vidu da njihovom upotrebom možete da pokupite samo krupne otpatke, dok će mrvice, tragovi kafe i masnoće bez problema proći kroz slivnik. Iako otpušač cevi veoma lako i uspešno otklanja svaki zastoj u njima, najbolje rešenje je da toga uopšte ne dođe. Zato stručnjaci savetuju upotrebu mreža za sudoperu.

Mreža za sudoperu ima višestruku ulogu

Mreže za sudoperu dizajnirane su tako da sav čvrsti materijal drže van vaših vodovodnih cevi. Splet guste mreže sprečava prolazak čak i najsitnije nečistoće, veličine zrna pirinča, čineći vaše cevi čiste i nakon višegodišnje upotrebe. Samim tim ne morate brinuti o angažovanju vodoinstalatera, te možemo slobodno da kažemo da ovaj maleni, a moćan predmet čuva vaš kućni budžet.

Pored nečistoće mreža za sudoperu sprečava prolazak i drugih predmeta. Mnoge domaćice su se makar jednom u životu susrele sa neprijatnom situacijom da im tokom pranja sa prsta sklizne prsten. Jak mlaz vode učiniće da u trenu ostanete bez dragocenog nakita.

Bez obzira što su namenjene za kuhinju, ove mrežice srećemo i na kadama i tuš kabina. Zahvaljujući njima mali komadi sapuna, dlake, pa i sitne dečije igračke ostaće van cevi. Takođe, sprečiće da štetočine, kao što su bubašvabe, iz cevi dospeju na pod vašeg kupatila, pa i u druge delove doma.

Vrste mreža za sudoperu

Mreže dolaze u prepoznatljivoj formi okruglog ili pravougaonog oblika tako da vrlo lako možete pronaći model koji odgovara dimenzijama vaše sudopere.

Mreža za sudoperu

Napravljene su najčešće od plastike, silikona ili metala. Svaka vrsta ozbeđuje dobru zaštitu slivnika, ali pojedini materijali nisu preporučljivi za dugoročnu upotrebu.

Da biste izbegli stalnu kupovinu mreže stručnjaci saavetuju da izaberete plastični model. Za razliku od metalnog, koji nakon izvesnog vremena zahvata rđu, i silikonskog, koji se deformiše, mreže od plastike zadržavaju formu kao prvog dana. Tajna se krije u polipropilenu od kog su izrađene. U pitanju je najkvalitetnija plastika koju karakteriše izuzetna čvrstina, izdržljivost i hemijska otpornost, te ne postoji opasnost od pucanja ili bilo kojih drugih oštećenja, čak i nakon više godina.

Mreže za sudoperu možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čeka širok asortiman proizvoda za održavanje čistoće, kao što su kofe za brisanje, đubrovnici, različite vrste kanta za smeće i mnogi drugi plastični proizvodi.