Kuhinjski program

Sušilice za escajg

Sušilice za escajg

Sušilice za escajg su kuhinjski pribor neophodan svakom domu. Zahvaljujući specifičnom dizajnu sa rupama ili prorezima obezbeđuju ceđenje, samim tim i sušenje, viljuški, noževa, kašika i drugog escajga, bez mešanja sa posuđem koje se, takođe, suši.

Iako danas spadaju u kuhinjski pribor neophodan svakom domu, ideja o njihovom razvoju postojala je još krajem 19. veka. O čemu svedoči i patent koji je dobio američki pronalazač Chandler Vashti, a smatra se pretečem današnjih sušilica. Na osnovu susilica za sudove, Maiju Gebhard iz Finske razvio je 40-ih godina koncept posebno namenjen za sušenje escajga.

U početku, sušilice za escajg su pravljene od čeličnih žica. Da bi sa razvojem plastike, postale široko rasprostranjeni plastični proizvodi.

Koje su prednosti upotrebe sušilice za escajg otkriva vam u ovom blogu Pobeda Compani.

Sušilice za escajg čuvaju vaše zdravlje

Sigurni smo da pranje posuđa nakon ukusnog obroka nikome nije omiljeni posao. Ipak, da biste imali čistu kuhinju morate se posveti i tome. Međutim, šta je sa sušenjem? Mnogi odmah pribegavaju brisanju kako bi ga što pre odložili u posude za escajg. Što je velika greška. Ne samo da nećete moći u potpunosti da osušite escajg, već postoji opasnost da se sitne niti od krpe zalepe za njega.

Susilice za escajg

Imajući ovo u vidu stručnjaci savetuju da je najbolje, najpre, pustiti da se kašike, viljuške i noževi prosuše na vazduhu, a tek nakon toga da ih obrišete suvom krpom.

Sušilice za escajg čine kuhinju urednom

Da li vam je naporno da prilikom kuvanja čistiti pribor koji ste koristili? Da li vam često ponestaje prostora na kuhinjskom pultu dok pripremate obroke? Da li često oprani escajg kvasi kuhinjske površine? Ukoliko ste na ova i slična pitanja odgovorili sa „Da“ vreme je da nabivite odgovarajuću sušilicu.

Sušilica za escajg pomoći će vam da odložite pribor odmah nakon pranja. Ne samo da nećete gubiti vreme u pripremi jela, već će vam kuhinja u svakom trenutku biti uredna. Takođe, nalazi vam se na dohvat ruke, te ga možete ponovo koristiti, ukoliko je potrebno.

Kako izabrati sušilicu za escajg?

Sušilice za escajg dolaze u različitim vrstama, te prilikom odabira morate da obratite pažnju na određene karakteristike. Pre svega, razmislite o veličini, tj. za koliku količinu viljušaka, kašika i noževa ćete je koristiti. Zatim o raspoloživom prostoru gde ćete je smestiti. Ukoliko vam je kuhinja mala i nemate dovoljno mesta na radnoj površini možete izbrati model koji se kači na zid.

Svakako, nemojte zaboraviti i na stil kuhinje, jer sušilice za escajg moraju da odgovaraju kompletnom enterijeru.

Susilice za escajg

Još jedna bitna karakteristike jeste materijal. Preporučljivo je da bude napravljena od polipropilena. Ova posebna vrsta plastike ne sadrži bisfenol-A (BPA) i druge štetne materije opasne po zdravlje. Ujedno, dovoljno je čvrsta i izdržljiva, te nećete morati da izdvajate često novac za kupovinu novih. I što je najvažnije – ne postoji opasnost od rđe, kao kod žičanih. Čak i nakon dugogodišnje upotrebe one neće promeniti svoj oblik.

Kompletni kuhinjski plastični program, uključujući i sušilice za escajg, možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani.