Program za kupatilo

Kako izabrati kukice za kupatilo?

Kukice za kupatilo su važan detalj svakog doma.

Kupatilo je od davnina imalo veliki značaj za ljude, dok je danas mnogo više od prostorije za održavanje lične higijene. U modernom dobu predstavlja posebnu oazu za opuštanje u kojoj nalazimo spas nakon napornog dana. Mali rituali svakog jutra počinju upravo u njemu, ali se tu i završavaju neposredno pred odlazak na spavanje.

Imajući ovo u vidu ne čudi što se njegovom uređenju posvećuje podjednaka pažnja kao svim drugim prostorijima. Počev od izbora pločica, preko sanitarije, pa do kupatilskog nameštaja – svaki od njih je neophodan u kupatilu.

Ipak, ne treba zaboraviti da prekrasan dekor nije samo u bojama, podovima i pločicama. Postoje mali elementi koji upotpunjuju enterijer ove prostorije i čine je funkcionalnijom. Upravo takvu ulogu imaju kukice za kupatilo.

Koje su prednosti upotrebe kukica za kupatilo?

Iako su najčešće korišćen dodatak u kupatilu, kukice su obično poslednje na šta pomislimo kada uređujemo novo kupatilo. Mnogi su mišljenja da ih treba zameniti držačem za peškire ili da uopšte nisu potrebne. Što je velika greška.

Verovali ili ne, ovaj mali proizvod može vam pomoći u boljoj organizaciji. Posebno kod porodica sa više članova. Zahvaljujući njima peškir svakog dobiće svoje mesto. Na taj način imaćete ne samo bolju preglednost, već i uredniji prostor. Ujedno izbeći ćete upotrebu tuđeg peškira.

S obzirom da je ovo najčešće najmanja prostorija u domu, svaki centimetar treba iskoristiti. U tome vam mogu pomoći kukice za kupatilo. Za razliku od držača one zauzimaju manje mesta, pri čemu je funkcionalnost na istom nivou. Takođe, većina modela je samolepljiva. Što znači da ne zahtevaju bušenje pločica. Samim tim ne narušavaju lepotu zidova kada odlučite da ih skinete.

Kukice za kupatilo nisu namenjene samo za kačenje peškira. Možete ih koristiti i za bademantile kako bi vam bili na dohvat ruke, pa i za garderobu koju nameravate da obučete nakon tuširanja.

Kako izabrati kukice za kupatilo?

Kukice za kupatilo dolaze u različitim vrstama, oblicima i materijalima.

Klasični stilovi su svedenog dizajna te se lako uklapaju u svaki enterijer. Moderne forme oštrih linija odlične su za minimalistička kupatila, dok stilske kukice sa obiljem ukrasa odgovaraju vintage stilu.

Pored oblika, prilikom izbora treba obratiti pažnju i na materijal od kojih su izrađene. U početku pravljene su isključivo od metala, poput hroma ili nikla. Ove vrste su i danas u upotrebi, ali postoji opasnost od pojave rđe.

Elegantnije verzije su kukice od poliranog mesinga, bronze ili drugih sličnih materijala. One su skuplje, a često i teže za postavljanje. Zato stručnjaci savetuju da izaberete plastične modele. Izrađene su od čvrste plastike koja će izdržati i najdeblje peškire i ogrtače, bez opasnosti da se polome. Čime je zagarantovana dugogodišnja upotreba.

Kukice za kupatilo

Kako je način na koji se kuke montiraju veoma raznolik, pre kupovine poželjno je da razmislite da li želite da bušite zid ili ćete radije izabrati lakši način, a to je lepljenje.

Plastične kukice za kupatilo možete pronaći u bogatoj ponudi Pobeda Compani. Ovde vas čekaju i drugi proizvodi za kupatilo, kao što su podmetači za sapun, kutije za četkice, plastične police, korita za kupanje, lavori, noše za decu…